Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 623 kJ / 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,14 g |
Tuky | 16,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lína vykucháme a očistíme. Osolíme zvenku i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do břišní dutiny lína vložíme několik snítek petrželové natě.
Krok 2: Rybu obalíme anglickou slaninou a dáme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Na rybu dáme zbytek másla a pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Přeléváme výpekem.
Zveřejněno 20. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lín na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvz1
Moje poznámka
Lín na slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wvz1
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 6 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánské řízky
Liberko před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 4 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 4 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 5 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 5 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 8 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 8 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 9 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
recept na lína,
lín recepty,
lín na másle,
lín recept,
lín top recepty,
recepty lín,
recepty na lína,
lin obecny recepty,
smažený lín,
recept lin,
recepty z lína,
lín,
lin na slanine,
jak udělat lína,
uprava lína,
lín v kuchyni,
lin se slaninou,
lín a jeho úprava,
recept lín na na másle,
lin na
Suroviny:
lín,
slanina anglická,
citron,
máslo,
nať petrželová,
sůl
Komentáře (14)
Ryby miluji a lín je dle mého názoru jedna z nejchutnějších ryb vůbec. A jak tvrdí pan Štěpnička, ryba nedoceněná. Škoda jen, že není běžně k sehnání a žádný zdatný rybář se v mém okolí nevyskytuje.
Anna Kocikova: Já na ryby opravdu preferuji máslo a bylinky, tymián, česnek a tak, max olivový olej, ale je jasné, že každý preferuje něco jiného a tenhle recept je určitě chutný
Ale pokud si člověk chce udělat lehčí jídlo,tak samozřejmě zvolí rybku udělat dle jiného receptu
Pstruha,nebo i filé obalené v plátcích angl.slaniny,nebo česnekovém boku máme také rádi
Lenunka:Klasika-máslo a bylinky...mňam,to je velice dobrá bašta
Manžel,když někdy přinese domů sivena,tak ho pro jeho suché maso,také občas proloží plátky domácího uzeného bůčku