Lín na slanině

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

Ryby 12 názorů

Suroviny

cca 0,5 kg lín
5 plátků anglická slanina
citron
2 PL máslo
petrželová nať
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lína vykucháme a očistíme. Osolíme zvenku i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Do břišní dutiny lína vložíme několik snítek petrželové natě.

  2. Rybu obalíme anglickou slaninou a dáme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Na rybu dáme zbytek másla a pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Přeléváme výpekem.

Poznámka

Zdroj receptu – internet Tradiční recepty.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 240 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lín na slanině

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Maryje: Fotku nemazat, je pěkná. :-) Někdy dělám ryby na sádle, jindy dávám slaninu. Děkuji za odzkoušení a obměnu receptu.:-K

    Odpovědět

  • Maryje Maryje

    Dnes jsem lína připravovala, sice jako filet na kmíně a opekla jsem na sádle, ale je to podobně jednoduchý a výtečný postup a proto jsem přidala fotku. Byla to pochoutka. Bod jsem už dala dřívě. Pokud by se vám fotka nezamlouvala, smažu ji.

    Odpovědět

  • Maryje Maryje

    hanahcotton: pod váš komentář se můžu podepsat.
    Ryby miluji a lín je dle mého názoru jedna z nejchutnějších ryb vůbec. A jak tvrdí pan Štěpnička, ryba nedoceněná. Škoda jen, že není běžně k sehnání a žádný zdatný rybář se v mém okolí nevyskytuje.

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Rybu na tenhle způsob jsem už dělala a pro změnu jsem vynechala máslo;-)vypečená anglická byla vynikající:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • hanahcotton hanahcotton

    Lín je náramně chutná ryba ať už se slaninou, nebo bez ní ;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenunka:ale to už jsou úplně jiné recepty,to nemá s tímto receptem nic společného;-)a myslím,že i takto upravovanou rybku tak často neděláme.Ono záleží taky o jakou rybu jde,některá ryba je tak tučná,že ani to máslo už tam není vhodné;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    Simona Skolakova: máš pravdu, smažený kapr není lehké jídlo, ale zas se tahle úprava dělá jednou za rok:-), je to spíš rituál:-)
    Anna Kocikova: Já na ryby opravdu preferuji máslo a bylinky, tymián, česnek a tak, max olivový olej, ale je jasné, že každý preferuje něco jiného a tenhle recept je určitě chutný:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenunka:no trošku bych nesouhlasila;-)protože i vánoční smažený kapr není až tak lehké jídlo a přesto ho děláme;-)a ještě s bram.salátem;-)
    Ale pokud si člověk chce udělat lehčí jídlo,tak samozřejmě zvolí rybku udělat dle jiného receptu;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nevím jak chutná lín:-8nikdy jsem neměla možnost tuto rybku ochutnat;-),ale mám ryby ráda a i na tento způsob by mi ryba chutnala:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jiříku,moc fajn recept:-p:yes::-K
    Pstruha,nebo i filé obalené v plátcích angl.slaniny,nebo česnekovém boku máme také rádi:-*

    Lenunka:Klasika-máslo a bylinky...mňam,to je velice dobrá bašta:yes:U tohoto receptu ale těch pár plátků slaniny na lehkosti jídla nikterak neubere;-)
    Manžel,když někdy přinese domů sivena,tak ho pro jeho suché maso,také občas proloží plátky domácího uzeného bůčku:-p

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    Ryba na slanině mi nedává smysl, rybu si člověk dělá, když chce lehké jídlo. Podle mě by stačilo to máslo a bylinky:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na lína lín recepty lín na másle lín recept lín top recepty recepty lín recepty na lína lin obecny recepty smažený lín recept lin recepty z lína lín lin na slanine jak udělat lína uprava lína lín v kuchyni lin se slaninou lín a jeho úprava recept lín na na másle lin na