Kávové měsíčky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme nelepivé těsto. Zabalíme do folie a dáme do lednice aspoň na hodinu. Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme nelepivé těsto. Zabalíme do folie a dáme do lednice aspoň na hodinu. Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme…
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Pomalu po lžících zašleháme olej, přisypeme ořechy, lehce promícháme, přidáme mouku s kypřícím práškem, nastrouhanou pomerančovou…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Vypracujeme těsto a necháme 30 minut v lednici.Pak plníme do nevymazaných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 stupních 12-15 minut.Teplé vyklopíme.Vychladlé…
Mouku smícháme s kokosem , cukrem a změklým máslem a šťávou z citronu. Vypracujeme vláčné těsto. Umeleme v mlýnku kolečka a dáme péct zvolna v předehřáté troubě. Pečeme…
Uvaříme mandle,oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška). Těsto : 2 hrnky kokosu (500g), 2 hrnky cukru (500g), promícháme a přidáme 2 bílky, dále rum podle potřeby…
slepujeme kávovým krémem, polejeme bílou čokoládou a zdobíme tmavou ( doprostřed menší kolečko tmavé čokolády)
Nejprve si ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit do lednice. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku…
Nejprve si ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit do lednice. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku…
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím papírem, upečeme a ještě teplé poléváme. Bílý…
Z mouky, cukru, másla, kokosu, vajec a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Přes mlýnek s nádstavcem na cukroví vytlačujeme "hady", nakrájíme na stejně dlouhé pásky.…
Z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla uděláme drobenku. Odebereme menší hrnek a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný…
Nejprve začneme krémem.Do rendlíku vlijte mléko a přisypte přesátou hladkou mouku. Důkladně míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Chvilku považit a vypnout. Do…
Nejprve začneme krémem.Do rendlíku vlijte mléko a přisypte přesátou hladkou mouku. Důkladně míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Chvilku považit a vypnout. Do…
Jablka oloupeme a vykrájíme jadřince, nastrouháme na hrubo. Všechny ostatní ingredience zpracujeme na vále v hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Rozdělíme…
Piškoty jemně nastrouháme a dáme do mísy, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, změklé tuk, vejce, rum a vše dobře promícháme ve vláčné těsto Kousky těsta natlačíme do…
Plech vymažeme máslem (doporučuji vymazat 2 plechy). Suroviny smícháme v míse a třeme, dokud nevznikne hmota a dokud se vše pořádně nepromíchá. Těsto by mělo být dost…
Piškoty jemně nastrouháme a dáme do mísy, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, změklé tuk, vejce, rum a vše dobře promícháme ve vláčné těsto Kousky těsta natlačíme do…
Na linecké těsto prosejeme mouku na vál, přidáme cukr, promícháme a uděláme důlek, kam rozklepneme vejce a přidáme nasekané máslo a citronovou kůru. Zpracujeme těsto a…
Smícháme v míse mouku a rozměklé máslo. Přidáme cukr, ořechy a žloutek. Zpracujeme těsto. Pomocí strojku nebo mlýnku na maso s požadovaným nástavcem vyrábíme tyčinky.…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku…
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience (kromě meruněk). Doporučuji mléko přilévat postupně, může se stát, že budete potřebovat méně i více, záleží na mouce, tvarohu…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní
Retro okénko: Pro školní svačinky za socializmu byly typické chleba v ubrousku, mléko v sáčku a na výletech přesnídávky
Frgály z tortilly od Andrey z Pardubicka dobyly internet: Chutnají jako ty pravé, navíc je můžete mlsat i při dietě