Kynutý švestkový koláč bez kynutí
Recept ještě nebyl hodnocenZ výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Letní roláda je dokonalým dezertem pro horké dny. Lehká, svěží a plná sezónního ovoce. Nadýchaný piškot v kombinaci s jemným tvarohem a šlehačkou osvěží a potěší každého…
Voňavé švestky ukryté v nadýchaném těstě ze spařené bezlepkové mouky potěší všechny, kdo se chtějí vyhnout lepku, ale ne tradičním dobrotám. Jemné knedlíky chutnají…
Žloutky, moučkový cukr a vodu vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, instantní kávu, nakonec mouku s práškem do pečiva a zlehka sníh ušlehaný se špetkou soli. Těsto…
Maso nakrájíme na větší nudličky a naložíme do směsi připravené z výše uvedených surovin ideálně na 48 hodin, minimálně na 24 hodin.Pak pozvolna smažíte na oleji cca 10…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto a necháme ho dobře vykynout (já zadělávám v DP).Zatímco těsto kyne, uvaříme hustý pudink z mléka, žloutku, cukru a…
Křehké listové těsto a šťavnaté ovoce, tahle kombinace nikdy nezklame. Řezy s hruškami a jablky jsou snadné na přípravu, krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Ideální…
Křehké listové těsto a šťavnaté ovoce, tahle kombinace nikdy nezklame. Řezy s hruškami a jablky jsou snadné na přípravu, krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Ideální…
Droždí rozdrobíme do mísy, promícháme s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Přimícháme 1 lžíci mouky (z celkového množství). Přikryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut…
Droždí rozdrobíme do mísy, promícháme s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Přimícháme 1 lžíci mouky (z celkového množství). Přikryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut…
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnúte zemiaky ošúpem a nastrúhame na strúhadle, pridáme 1 vajce a polohrubú múku, troška soli (1/2 - 1 čaj. lyžicu) a pomaly vypracujem…
Ovocná: Banán s 2/3 borůvek rozmixujte. Vložte do zmrzlinovače. Chvíli před koncem šlehání přidejte zbylé borůvky. Uložte do mrazáku ve vhodné nádobě. Pokud nemáte…
Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, vmícháme 2 lžíce rozpuštěného másla a uchováme v teple.Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a na másle podusíme doměkka.Zhruba po 5…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Šťavnatý koláč s nasládlými jablky a výraznými švestkami. Díky této kombinaci získává koláč příjemnou svěžest, vláčnost a bohatou chuť. Potěší při každé příležitosti, od…
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Nejprve si připravíme nádivky podle chuti, jak jsme zvyklí.Do mísy dáme všechny sypké suroviny, nastrouháme k nim kostku droždí a promícháme. Zvlášť rozkvedláme mléko s…
Sušenky, mandle rozmixovat, přidat máslo, udělat drobenku, natlačit na dno a okraje formy a dát chladit do lednice.Šlehačku ušlehat s cukrem, vmíchat mascarpone a…
Tyhle bezlepkové řezy přímo volají po jahodové sezóně. Nadýchaný kakaový korpus, lehký tvarohový krém a lahodná vrstva jahod v želé, tvoří oblíbenou kombinaci vhodnou…
Tyhle bezlepkové řezy přímo volají po jahodové sezóně. Nadýchaný kakaový korpus, lehký tvarohový krém a lahodná vrstva jahod v želé, tvoří oblíbenou kombinaci vhodnou…
Tofu kuličky se podobají malým knedlíčkům a jejich jemné těsto skrývá celou švestku. Ocení je především ti, kteří chtějí mít v jídle více bílkovin. Vychutnáte si je…
Vdolky voňavé, vláčné, s jemně nakyslou chutí švestek, to je tradiční lahůdka, která potěší každého milovníka domácího pečení. Skvělé k čaji i kávě, připomínají kouzlo…
Vdolky voňavé, vláčné, s jemně nakyslou chutí švestek, to je tradiční lahůdka, která potěší každého milovníka domácího pečení. Skvělé k čaji i kávě, připomínají kouzlo…
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující…