Žloutkové vykrajované (foukané)
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutkové foukané cukroví je jedno z tradičních druhů, které nesmí nejen na vánočním stole chybět. Z pár surovin vykouzlíte opravdu lahodné kousky. Tajemstvím jejich…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutkové foukané cukroví je jedno z tradičních druhů, které nesmí nejen na vánočním stole chybět. Z pár surovin vykouzlíte opravdu lahodné kousky. Tajemstvím jejich…
Máslo, cukr a vejce utřít, přidat mouku a mléko, já přidávám nastrouhanou čokoládu a rozdrcené vlašské ořechy, naplnit mufinky tak do třičtvrtě, protože se trochu…
Nepečené cukroví je záchrana pro spěchající. Hotové je natotata a navíc skvěle chutná. Je mnoho různých druhů, ale z ořechového těsta bude topové. Vyzkoušejte a určitě…
Suroviny smícháme dohromady, přidáme nastrouhanou čokoládu a rozdrcené vlašské ořechy. Mufinky plníme tak do třičtvrtě. Pečeme 25 min při 180°C. Po vychladnutí…
Vosí hnízda nebo včelí úly zdobí každý rok náš vánoční stůl. Cukroví, u kterého kakaová piškotová hmota plná oříšků a s vůní kapky rumu roste ze sladkého piškotu, je…
Suroviny smícháme dohromady, přidáme nastrouhanou čokoládu a rozdrcené vlašské ořechy. Mufinky plníme tak do třičtvrtě. Pečeme 25 min při 180°C. Po vychladnutí…
Malinké koláčky z křehkého těsta upečeme a poté naplníme rybízovým džemem. Toto snadné cukroví je hotové během chvíle a je ihned po upečení měkké a křehké. Navíc…
Plnené orieškové rezy pomrvíme v ruke, dáme do misy, pridáme práškový cukor,pomleté lieskové oriešky a rum..spracujeme masu z ktorej vyformujeme 3 väčšie guľky..tĺčkom…
Na těsto všechny ingredience ručně spojím do hladka a dám vychladit - klidně i na několik dnů, abych toho pak neměla tolik :-). Náplň uhnětu v míse vařečkou - i když to…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Cuketu oloupeme a zbavíme jádřince. Půlku…
Z mouky, 70 g cukru, vejce, strouhané citron. kůry a 150 g másla uděláme těsto, vmícháme umleté mandle a dáme spinkat na minim. 30 min. do chladničky. Těsto zpracujeme v…
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme vajíčka,múku ,kypriaci prášok, šlahačkovú smotanua 1pl maizeny.Cesto premiešame a rozdelíme na 2 diely.Polovicu…
Mléko, vanilkový cukr a rum přivedeme k varu. Přidáme ořechy, povaříme a necháme zchladnout. Změklou heru, moučkový + vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny.…
Nejdříve si připravíme drobenku. Ztuhlé máslo nastrouháme, přidáme lupínky, cukr, mouku a skořici. Do druhé mísy dáme všechny suroviny na těsto a řádně promícháme.…
Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.Těsto rozválíme…
Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.Těsto rozválíme…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, přidáme kakao, olej, mléko vejce, podle potřeby dolijeme mléko nebo dosypeme mouku.Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím…
Piškoty umeleme, oříšky či mandle nasekáme najemno. Rozinky, švestky a meruňky nakrájíme na kousky a namočíme na chvíli do rumu - cca 2 h. Všechny suroviny na náplň…
Krém: Utřeme tvaroh s cukrem,vanilkovým cukrem a štávou z limetky.Ušleháme smetanu.Do tvarohové směsi přidáme jahody(bez štávy) a rošleháme,poté přidáme ušlehanou…
Pripravíme si 3 x, aby sme upiekli 3 piškótové pláty. Do penista vymiešame 4 žĺtky s 200g práškoveho cukru, postupne pridáme 3 lyžice horúcej vody / za každou…
Pripravíme si 3 x, aby sme upiekli 3 piškótové pláty. Do penista vymiešame 4 žĺtky s 200g práškoveho cukru, postupne pridáme 3 lyžice horúcej vody / za každou…
Korpus : Nejdříve ušleháme sníh z bílků, potom utřeme nebo našleháme žloutky s cukrem,oříšky a 4 lžícemi vody, přidáme mouku s práškem do pečiva,20 lžic vody a nakonec…
Moučník s originálním názvem Zázrak zaujme snad každého. A zajímavá je také technologie přípravy výchozího těsta, jehož podstatu tvoří hladká mouka vypracovaná v hnětači…