

Tapioca pudink
Suroviny 6 porcí
- 100 g tapioca perel
- kokosové mléko
- maliny a borůvky
- třtinový cukr
Postup přípravy receptu
Den dopředu si namočíme do vody tapioca perly. Namočené perly scedíme a dáme vařit s mlékem. Mléko přiléváme podle potřeby. Vaříme do zhoustnutí, reps. do té doby, než perly nabudou a mléko nasáknou.
V druhém hrnci uvaříme maliny s třtinovým cukrem.
Takto připravený pudink a maliny servírujeme do skleniček. Ozdobit můžeme čerstvým ovocem a lístkem máty.
Poznámka od kuchařky
Mléko můžeme použít obyčejné nebo jakékkoliv ochucené (vanilkové, mandlové, čokoládové) podle chuti. To stejné platí pro ovoce. Tapioca perly neobsahují lepek.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tapioca pudink
-
srettka: Pohárky jsem zabavila babičce
, už něco pamatují, babička nám do nich taky dělávala pudink
-
Tapiokové perly už mám dlouho doma, nějak na ně ještě nedošlo. Ale fascinují mě tvé skleněné pohárky, protože mi připomínají moje dětství, jak jsem chodila do cukrárny na jahodový a nebo griliášový pohár
-
Marysia: v tom řídkém z krabice
-
Marysia: Já dělávám taipokový puding v jakémkoliv mléce, tzn. v klasickém i v rýžovém, ovesném, mandlovém...takže kokosové bych vzala asi z krabice, ale uvidíme, co napíše autorka.
-
mam dotaz, to se vari v klasickem kokosovem mleku z plechovky nebo v tom ridkem z krabice?