Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenLehké ořechové těsto s navrstveným jemným tvarohovo-vanilkovým krémem. Vše ovoněnou rumem a posypáno kombinací ořechů a hořké čokolády. Na svátečním stole bude budit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehké ořechové těsto s navrstveným jemným tvarohovo-vanilkovým krémem. Vše ovoněnou rumem a posypáno kombinací ořechů a hořké čokolády. Na svátečním stole bude budit…
Kdo již vyzkoušel připravit odpalované těsto, ví že to není žádný strašák začínajících kuchařů. Stačí dodržet několik zásad a zákusky se dozajista vydaří. Není dokonce…
Horké letní dny si žádají dezerty osvěžující, lehké a plné ovoce. Ale nemusí to být zrovna koláče či bublaniny. Vyzkoušejte třeba tyto luxusně vypadající poháry, kdy…
Heru nebo máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky a přidáme prosetý cukr, šlehačem šleháme do pěny,do máslového krému postupně přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a…
Celá vejce šleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do bílé pěny. Pak pomaleji zašlehaváme olej a střídavě a po částech prosátou mouku smíchanou s práškem…
Opláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem. …
Zapneme troubu na 200° C a rozbalíme smotané listové těsto na vál. Mletý mák dáme do misky, spaříme horkým mlékem, přidáme cukr, kůru z dobře umytého citonu, rum a…
Těsto: Těsto vyválíme do tvaru čtverce (na trubičky na kremrole). Potřeme vajíčkem. Pečeme na 220°C. Krém: 2/3 mléka svaříme s cukrem a v 1/3 rozmícháme pudinky,…
Mouku prosejeme s moučkovým cukrem a přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, kůru a šťávu z poloviny citronu. Vše důkladně propracujeme na hladké nelepivé těsto,…
25 dkg másla nebo tuku chvíli třeme, přidáme 25 dkg prolisovaného tvarohu a ještě třeme asi 10 minut.Nakonec vmícháme 25 dkg prosáté mouky a balíček vanilkového cukru…
Vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vyšší plech vymazaný tukem a vysypaný strouhaným kokosem…
Těsto zpracujeme rychle ručně nebo v robotu (podle potřeby přidáme polohrubou mouku), rozdělíme na 3 části a dáme 1/3 na 35-40 minut do mrazáku. Zatím vyložíme plech…
Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…
Máte chuť na něco sladkého ke kávě a patříte mezi milovníky ořechů? Pak jsou tyto nadýchané ořechové řezy tím pravým moučníkem právě pro vás. Hotové řezy s vrstvou krému…
Chtělo by to nějakou sladkou dobrůtku a přitom nemuset shánět mnoho surovin? Jednoduchý moučník pořídíte z pár jablíček a palačinkového těsta. Vanilkovým cukrem vonící…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Ať při masopustu nebo jen, když na ně máte chuť – koblihy udělají radost…
Krásně nadýchaná pudinková buchta, potřená zakysanou smetanou a posypaná mletou skořicí, má příjemně osvěžující chuť a v ústech se krásně rozplyne. Spoustě z nás…
Recept na dvě varianty kynutého těsta, se žloutky a bez žloutků, ze kterého můžete připravit nejen záviny, ale i šneky, bábovky, nebo ovocné koláče. S těstem se snadno…
Recept na dvě varianty kynutého těsta, se žloutky a bez žloutků, ze kterého můžete připravit nejen záviny, ale i šneky, bábovky, nebo ovocné koláče. S těstem se snadno…
Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami,…
Křehké těsto, po rumu a marmeládě pikantní náplň, čokoládová poleva a oříšek. To jsou známé išelské dortíčky patřící ke klasice, kterou musíte, nejen na Vánoce,…