Švestkový koláč s bílým mákem
Recept ještě nebyl hodnocenŠvestky s mákem jsou osvědčená klasika, kterou máme rádi. Tentokrát ale použijeme bílý mák, který koláč ozvláštní výraznou oříškovou chutí. Lahodnou chuť tvoří i skořice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Švestky s mákem jsou osvědčená klasika, kterou máme rádi. Tentokrát ale použijeme bílý mák, který koláč ozvláštní výraznou oříškovou chutí. Lahodnou chuť tvoří i skořice…
Jablečný štrúdl je podzimní klasikou, provoní váš domov vůní skořice, rumu a jablek. Nechte se inspirovat tímto receptem, kde se štrúdl připravuje včetně těsta. Je to…
Drobné koláčky z kynutého těsta naplníme tvarohovou náplní, zalijeme spoustou rozpuštěného másla a upečeme. Po upečení je obalíme v cukru provoněném vanilkou. Můžeme je…
Skvělý nepečený a rychlý čokoládový dortík. Pokud máte rádi čokoládu a nechcete trávit moc času v kuchyni, potom je pro vás tento dezert jako stvořený. Recept je plný…
Příprava tohoto koláče je velmi jednoduchá. Základem je křehké těsto s tvarohovou nádivkou, kterou poklademe meruňkami a posypeme drobenkou. Spojení sladkých a…
Bublanina s ovocem je tradiční a oblíbený moučník, který vyniká svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Tento nadýchaný koláč, jehož název je odvozen od "bublání" ovoce…
Bublanina s ovocem je tradiční a oblíbený moučník, který vyniká svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Tento nadýchaný koláč, jehož název je odvozen od "bublání" ovoce…
Velké kynuté buchty, plněné čerstvými švestkami a makovou náplní, jsou opravdovou pochoutkou. Do pečení se mohou pustiti i začátečníci, s naším podrobným návodem je…
Lahodné tiramisu si můžete nyní připravit i jako jednohubky. Piškoty namáčené v kávě stačí k sobě slepit hustým krémem z mascarpone, smetany a vanilkového cukru.…
Královský švestkový dort je elegantní a chutný dezert, který vás okouzlí svou kombinací jemného piškotového těsta, sladkých švestek a lahodné šlehačkové náplně. Tento…
Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné,…
Sladké knedlíky můžeme naplnit opravdu čímkoliv. Zajisté vedou jahody, borůvky a meruňky, ale co takhle pomeranč? Jeho lehce kyselá chuť se snoubí s tvarohovým těstem a…
Nadýchané jablečné vdolky jsou dokonalým spojením jemného kynutého těsta a šťavnatých kořeněných kousků jablek. Sladká pochoutka, nenáročná na přípravu, která nikdy…
Zapomeňte na složité odměřování a šlehání – tahle bublanina je hotová raz dva a díky majonéze překvapí nečekanou vláčností. Skvělá jako rychlý moučník k odpolední kávě…
Horké letní dny si žádají dezerty osvěžující, lehké a plné ovoce. Ale nemusí to být zrovna koláče či bublaniny. Vyzkoušejte třeba tyto luxusně vypadající poháry, kdy…
Jablečná buchta, známější pod názvem Americká buchta, je lahodný moučník plný šťavnatých kousků jablek. Jablka jsou zabalená do nadýchaného těsta, které se rozplývá na…
Dokonalý lehký moučník pro horké letní dny. Pláty piškotového těsta potřené svěžím krémem z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. K dokonalosti už jen stačí přidat…
Dokonalý lehký moučník pro horké letní dny. Pláty piškotového těsta potřené svěžím krémem z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. K dokonalosti už jen stačí přidat…
Hledáte moučník, který je nenáročný na přípravu, ale zároveň potěší každého? Tyto řezy se zakysanou smetanou a ovocem jsou přesně to pravé! Spojení vláčného těsta, svěží…
Jednoduchý a vláčný tvarohový koláč s ovocem podle sezóny, v tomto případě s broskvemi. Kombinace jemného těsta, tvarohu a šťavnatého ovoce potěší všechny milovníky…
Hříšné spojení je zpravidla kombinace sladkého moučníku s karamelovou chutí a čokoládou. Přesně to najdete v tomto receptu. Jemné řezy s pudinkovou náplní doplňuje…
Do mísy dáme heru, cukr a žloutky – důkladně ušleháme, do hotového přidáme tři banány rozmačkané na jemnou kaši, vmícháme mouku s práškem a vanilkou. Nakonec vmícháme…
Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme olej, vodu, mouku a prášek do pečiva. Opět vyšleháme.Po vyšlehání přimícháme bílek, ale ten už jen zamícháme ručně, ne šlehačem…
Z mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které necháme chvilku odležet v chladu. Připravíme si dvě mističky, do jedné dáme trochu cukru smíchaného se…