

Linecké pikantní cukroví
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 g hery
- 2 žloutky
- 140 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- marmeláda, nejlépe linecká nebo rybízová
Postup přípravy receptu
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme tvary, polovinu z nich, vykrojíme s otvorem uprostřed, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 170 stupních do růžova. Vychladlé slepujeme marmeládou a vrch pocukrujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Linecké pikantní cukroví
-
Tak už mám upečeno. S těstem se pracovalo dobře a chuťově je to taky nadějné (po uležení mi vždycky chutnají ještě víc
)...ale mám problém s tvarem. Vykrajovala jsem kolečka a vznikly mi z toho malé šišoidky...
Neví někdo co dělám špatně? Zkoušela jsem je silnější i tenčí, ale vždy se mi zdeformovaly...neví někdo jak to udělat, aby kolečka byly kolečka?
-
Mě právě zaujal ten název, říkala jsem si, že to bude nějaká inovace s špetkou pálivého koření nebo tak něco...
Citrón mě nenapadnul. Nicméně to vyzkouším a třeba objevím linecké, které bude chutnat i těm našem frfňalům
-
To je ta jemná výrazná chuť po citronu.
-
Dle slovníku cizích slov pikantní je 1. jemná výrazná chuť, 2. zajímavý dráždivý obsah. Takže název není zas tak od věci, i když mě spíš napadne při slově pikantní pálivé koření.
-
Vypadá to nádherně...hned bych si dala
Jen mám jednu otázku, proč "pikantní"?
-
Moc hezké