

Cizrna s kuřecím masem po italsku
Suroviny
- 300 g vařené cizrny (popř. hotové ve slaném nálevu)
- 1 kuřecí prso nebo stehenní plátek
- 150 ml drcených rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- oregáno nebo bazalka, petrželka
- špetka cukru
- parmazán
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda.
Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek.
Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/