Celer ve sladkokyselém nálevu

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 4 názory

Suroviny

celer
nálev:
4 l vody
1 l octa
150 g soli
450-500 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, svaříme nálev.

  2. Celer naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 minut).

Poznámka

Někdo doporučuje kostičky celeru před vložením do sklenic povařit několik minut v nálevu, že je pak celer měkčí. Máme rádi křupavý, zaváříme bez povaření.

Tento celer přidávám do salátu, je z něj i výborná pomazánka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celer ve sladkokyselém nálevu

Tématické fráze: zavařování celeru jak zavařit celer zavařený celer celer zavařování sladkokyselý nálev na salát sterilovaný celer celerový salát recept sladkokyselý nakládaný celer celer ve slaném nálevu nakládaný celer celerový salát v nalevu celerový salát ve sladkokyselém nálevu jak zavařit celerový salát nálev na celerový salát celerový salát v sladkokyselém nálevu sterilovany celer recept zavarime celer celerový salát sladkokyselí sladkokyselý nálev celer recepty

Zapomněl/a jsem heslo