Celer ve sladkokyselém nálevu

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 4 názory

Suroviny

celer
nálev:
4 l vody
1 l octa
150 g soli
450-500 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, svaříme nálev.

  2. Celer naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 minut).

Poznámka

Někdo doporučuje kostičky celeru před vložením do sklenic povařit několik minut v nálevu, že je pak celer měkčí. Máme rádi křupavý, zaváříme bez povaření.

Tento celer přidávám do salátu, je z něj i výborná pomazánka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celer ve sladkokyselém nálevu

Tématické fráze: zavařování celeru zavařený celer jak zavařit celer sladkokyselý nálev na salát celer zavařování celerový salát recept sladkokyselý celer ve slaném nálevu sterilovaný celer celerový salát ve sladkokyselém nálevu jak zavařit celerový salát nakládaný celer nakládaný celer nálev na celerový salát celerový salát sladkokyselí sladkokyselý nálev celerový salát v nalevu zavařováníceleru nakládaný celer recepty celerovy salat nalev celerový salat v kyselem nálevu

Zapomněl/a jsem heslo