Vánočka Moniky Absolonové
Recept ještě nebyl hodnocenČeský showbyznys se každý rok těší na vánočku od Moniky Absolonové, nad kterou všichni mlaskají. Zpěvačka si na ni bere dva dny volna, aby vše zvládla do Štědrého dne.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 423 kJ / 101 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| – nasycené | 0,50 g |
| – nenasycené | 0,50 g |
| –– mononenasycené | 0,30 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Český showbyznys se každý rok těší na vánočku od Moniky Absolonové, nad kterou všichni mlaskají. Zpěvačka si na ni bere dva dny volna, aby vše zvládla do Štědrého dne.…
Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější,…
Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný…
Taky si čas od času rádi dopřejete sladkou snídani v podobě vánočky s máslem nebo marmeládou? Pak určitě vyzkoušejte tento osvědčený rodinný recept. Ať připravíte z…
Pokud milujete poctivé domácí pečení, tato vánočka vás okouzlí. Pomalu kynuté těsto získá lehkost a jemnou máslovou vůni. Po upečení se promění v nadýchanou, zlatavou…
Jeden z nejlepší švédských vynálezů jsou rozhodně skořicové šneky, v originálu kannelbullar. Koupíme je například ve známém obchodním řetězci, stejně jako oblíbené…
Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak…
Základem poctivého chutného hamburgeru je bulka. Taková, která voní a je krásně nažloutlá díky vajíčkům, navíc má lesklou kůrku, štědře posypanou sezamem. Chutná tak…
Vánočka, která nesmí na svátečním stole nikdy chybět. Podáváme ji s máslem nebo marmeládou a horkým kakaem. Nesnažte se proces urychlit a nechte vánočce čas na kynutí,…
Knedlíčková polévka je v české kuchyni synonymem slavnostního oběda. Ať už slavíte narozeniny, výročí svatby nebo je prostě jen neděle a poledne klepe na dveře, drožďová…
Slavnostní obložené chlebíčky budou chutnat ještě lépe, pokud je připravíme z domácí veky. Stačí připravit těsto, nechat nakynout, srolovat, upéct v zapařené troubě a…
Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento…
Chlebíčky se staly oblíbeným pohoštěním snad na všech oslavách a večírcích či při rodinných setkáních. S tímto receptem můžete připravit i domácí veku, která oslní…
Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si ji…
Doma upečete maxi trdelník díky skvělé vychytávce - obyčejnému dřevěnému válečku na těsto. Pokud máte toto pečivo rádi, neváhejte a zkuste to. Vůně trdelníku se krásně…
Tak, jako je u nás tradiční vánočka, v Itálii se peče panettone. Sladký kynutý vánoční chléb plný kandovaného ovoce s tónem chuti muškátového oříšku. Přesně to je on,…
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Buchtičky s krémem vás přenesou do dětství a připomenou vám vaše léta u babičky. Příprava buchtiček sice vyžaduje trochu zručnosti, ale s naším podrobným postupem je…
Domácí křupavé houstičky dokáží během chvilky provonět celý byt a přilákat nejeden mlsný jazýček. Podle babiččina receptu se vám zaručeně povedou a uslyšíte chválu ze…
Tyto placičky jsou tak voňavé, zlatavé a křupavé, že na ně rodina čeká s nachystanými talířky v rukou snad už při otevření trouby. Škvarkové placky jsou zkrátka sázka na…
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…
Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete…
Nemusíte zrovna vyrážet do světa, abyste si vychutnali poctivé Honzovy buchty. Kynutá klasika české sladké kuchyně dostane k pekáči plnému pocukrovaných buchet každého…