Fazolky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenFazolky na smetaně patří k pokrmům, které se u nás připravují po generace. Zelené lusky se krátce povaří v tlakovém hrnci, poté se zalijí smetanou a dochutí octem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 126 kJ / 30 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,70 g |
| Tuky | 0,40 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,30 g |
| –– mononenasycené | 0,15 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2,90 g |
| – cukry | 1,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Fazolky na smetaně patří k pokrmům, které se u nás připravují po generace. Zelené lusky se krátce povaří v tlakovém hrnci, poté se zalijí smetanou a dochutí octem a…
Pokud máte chuť na zdravou a odlehčenou večeři, pak si můžete připravit pohanku s restovanou zeleninou. Tento pokrm je navíc vhodný i pro vegetariány, ale zajisté osloví…
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme…
Měkoučké a marinováním i podkladem ostatních surovin skvěle dochucené maso je v kombinaci s fazolkami připravenými na skus delikátní oběd. Jídlo je i odlehčené, má…
Masové směsi jsou oblíbené pro svoji variabilitu a nenáročnou přípravu. Rýže na mexický způsob, s mletým masem, fazolkami, fazolemi a hráškem, lehce okořeněná kari a…
Krkovičku si mírně naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením-dost, a mírně posypeme hrubou moukou, kterou ještě oklepeme, aby jí nebylo moc. Plátky pak prudce…
Brambory omyjeme, ponecháme ve slupce a nakrájíme na tlustší kolečka. Kuřecí stehna z všech stran posolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Do hlubšího pekáče dáme jako…
Fazolky na smetaně jsou naprostá klasika, která má v našich kuchyních své místo. Lidé se v jejich oblibě dělí na dva tábory. Jedni je milují, druzí nenávidí. Když je ale…
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchlé a okapané na cedníku.Na…
Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky.Uděláme kašičku z oleje, hořčice, česneku a zázvoru.Plátky masa lehce naklepeme, jemně osolíme a opepříme. Natřeme kašičkou a…
Krůtí maso s rozmarýnem a sezamovými semínky, pečené na mrkvi a fazolkách, zajistí vynikající oběd či večeři po náročném dni. Krůtí stehenní maso je šťavnatější než…
Krůtu osolíme zevnitř i zvenčí. V misce smícháme cca 3 lžíce oleje, tymián, 1 lžíci hrubé mořské soli, šťávu a kůru z poloviny citronu a přiměřeně pepře, necháme chvíli…
Hlíva ústřičná po asijsku je skvělým příkladem toho, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit bohatou chuť, která potěší nejen milovníky asijské kuchyně, ale i všechny,…
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na malé hranolky nebo kostičky. Na másle zpěníme pórek. Přidáme mrkev a pár minut restujeme. Zasypeme moukou a po krátkém orestování…
Jednoduše, chutně a výživně. I tak se dá popsat recept na šťavnatá krůtí prsa s lůžkem z fazolek a anglické slaniny. Jako příloha se skvěle hodí třeba šťouchané brambory…
Rib eye steak z kvalitního masa je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji "kazit" marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Zelené fazolky jsou k němu…
Játra si umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule a hříbky očistíme a nakrájíme na hrubo. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme játra, až se zatáhnou přidáme hříbky a…
Fazolky uvaříme v osolené 5-7 minut a hned je propláchneme studenou vodou. Kotlety naklepeme, mírně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šunku nakrájíme na…
Na oleji restujeme dohněda 4 nakrájené cibule. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a restujeme spolu s cibulí, dokud maso nepustí šťávu, ale dáváme pozor, abychom…
Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě, vaříme zvlášť mrkev s hráškem a zvlášť fazolky. Uvařenou zeleninu scedíme a smícháme. Krabí tyčinky nakrájíme na plátky.…
Na oleji zpěníme cibulku,přidáme kuřecí maso,osolíme,poprášíme sladkou červenou paprikou,přidáme papriku na proužky,mražené fazolové lusky,hlívu nakrajenou na kousky a…
Filety necháme rozmrazit, důkladně osušíme, osolíme a okořeníme česnekem (s ním nešetříme). Na dno silnostěnnké pánve dáme lžičku másla a oleje, rozpustíme a vložíme…
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli na kostky do sklovita, přidáme bůček nakrájený na proužky a zprudka restujeme, až je bůček trochu do hněda osmažený, přisypeme…