

Kuřecí směs s fazolkami
Suroviny
- 500 g kuřecích řízků ( měla jsem stehenní )
- 300 g mražených fazolek
- 8 kousků sušených rajčat naložených v oleji
- hrst cherry rajčátek
- 100 ml červeného vína
- 3 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- 1 pikantní klobása - nemusí být
- koření čubrica
- sůl
- pepř
- olivový olej
- máslo
- petrželka
Postup přípravy receptu
Na oleji s máslem (půl na půl) orestujeme nakrájené maso, přidáme bílé části cibulek, jemně nakrájený česnek, ještě lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme čubricu, sušená rajčata, podlijeme vínem a dusíme asi 20 minut.
Přidáme fazolky, cherry rajčátka, případně nakrájenou klobásu a dodusíme doměkka.
Na závěr posypeme zelenou cibulkovou natí a petrželkou.