Fazolky, mrkev a hrášek v jogurtové omáčce

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

2 velké mrkve
1/2 sáčku mražených fazolek
1/2 hrnku mraženého hrášku
cca 10 cm pórku (bílá část)
150 g bílého jogurtu (měla jsem 10%)
lžíce másla
vrchovatá lžíce hladké mouky
zeleninový vývar nebo voda
mléko podle potřeby
4 kuličky nového koření
cukr nebo ocet podle chuti
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na malé hranolky nebo kostičky. Na másle zpěníme pórek. Přidáme mrkev a pár minut restujeme. Zasypeme moukou a po krátkém orestování zalijeme asi hrnkem vývaru. Přivedeme k varu a případnou hustotu zředíme mlékem.

  2. Do zeleniny přidáme sůl a koření. Vaříme asi pět minut a přihodíme fazolky. Promícháváme a když jsou fazolky a mrkev téměř měkké, přisypeme hrášek. Odebereme trochu omáčky a smícháme s jogurtem. Vše spojíme dohromady a krátce povaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s uvařenými bramborami.

Poznámka

Hmotnost zeleniny je orientační. Každý si může zeleninu upravit dle svých chutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 562 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolky, mrkev a hrášek v jogurtové omáčce

Tématické fráze: jogurtová omáčka zeleninová omáčka hrách s fazolemi zeleninové omáčky fazolky mrkev s hráškem omáčka z hrasku a a mrkve

Zapomněl/a jsem heslo