Jednoduché fazolky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

400 g mražené fazolky (lusky)
150 g uzená slanina
trochu hladké mouky
bujónové kostka - já dávám Masox
voda
posekaný kopr
cca 200 ml zakysaná smetana (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Údenú slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme - škvarky vylovíme a odložíme.

  2. Na vytopenú masť dáme hladkú múku, spravíme zásmažku, zalejeme vodou, rozšľaháme, privedieme do varu, vhodíme bujón a rozmrazené pokrájané fazuľové struky.

  3. Prevaríme, prípadne dosolíme. Pred vypnutím vhodíme posekaný kôpor, ja používam mrazený.

  4. Kto má rád a môže si dovoliť, pridáva kyslú smotanu. Do hotového vsypeme vyškvarené kocky slaniny.

Poznámka

Servírujeme s varenými zemiakmi a volským okom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché fazolky

Tématické fráze: fazolka zeleninové fazolky jednoduche jidla mražené fazolky fazulové struky na na kyselo zelené fazolky jak očistit fazolky na kyselo jednoduché vaření jednoduchá fazolová omáčka recept fazolky na kyselo jednoduché jak ocistit fazolovy lusk jak ocistit fazolky jednoduche recepty s fazolemi fazolky recept co jsou fazolky jednoducha priprava fazolek na smetane fazolka recepty zeleninová jídla jednoduchá jednoduchá vařená jídla dobré recepty (jednoduché)

Zapomněl/a jsem heslo