Jednoduché fazolky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

400 g mražené fazolky (lusky)
150 g uzená slanina
trochu hladké mouky
bujónové kostka - já dávám Masox
voda
posekaný kopr
cca 200 ml zakysaná smetana (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Údenú slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme - škvarky vylovíme a odložíme.

  2. Na vytopenú masť dáme hladkú múku, spravíme zásmažku, zalejeme vodou, rozšľaháme, privedieme do varu, vhodíme bujón a rozmrazené pokrájané fazuľové struky.

  3. Prevaríme, prípadne dosolíme. Pred vypnutím vhodíme posekaný kôpor, ja používam mrazený.

  4. Kto má rád a môže si dovoliť, pridáva kyslú smotanu. Do hotového vsypeme vyškvarené kocky slaniny.

Poznámka

Servírujeme s varenými zemiakmi a volským okom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché fazolky

Tématické fráze: fazolka zeleninové fazolky jednoduche jidla mražené fazolky zelené fazolky jak očistit fazolky na kyselo jednoduché vaření jak ocistit fazolovy lusk jak ocistit fazolky jednoduche recepty s fazolemi fazolky recept co jsou fazolky jednoducha priprava fazolek na smetane fazolka recepty zeleninová jídla jednoduchá jednoduchá vařená jídla dobré recepty (jednoduché) jednoduché recepty online jednoduche dobre recepty

Zapomněl/a jsem heslo