Krkovičkové plátky s fazolkami

Vepřové maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 silné plátky krkovice
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 hrnky vývaru
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře čtyř barev
2 bobkové listy
sůl
drcený kmín
1/2 sáčku mražených fazolek

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, okmínujeme z obou stran a dáme do pekáčku na nadrobno nakrájené šalotky a česneku. Přidáme koření a podlijeme asi hrnkem vývaru. Přikryjeme a dáme péct do trouby na 180°C asi na 40 minut.

  2. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, můžeme doplnit zbytkem vývaru a otočit na dalších asi 20 minut. Jakmile maso změkne, přisypeme fazolky, necháme je změknout a můžeme podávat, např. s bramborovou kaší či jinou přílohou dle vlastní chuti. 

Poznámka od kuchařky

V receptu není použitý olej, protože krkovička pustí dostatečné množství tuku, je zbytečné ho v něm utápět více :).

Komentáře k receptu Krkovičkové plátky s fazolkami

K receptu nejsou žádné komentáře.