Fazole s jehněčími žebírky (Kuru fasulye)

cathleen Kuchařka: cathleen

Jiné maso 2 názory

Suroviny

500 g jehněčích žebírek
600-700 g vařených bílých fazolí
4 velká rajčata
3 papriky
2 cibule
cca 6 lžic pasírovaných rajčat
3 stroužky česneku
olej
feferonka
sůl
mletý pepř
mletá ostrá paprika
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriky a rajčata necháme ve větších kouscích. Žebírka nakrátíme na menší kousky (porce).

  2. Na oleji zpěníme cibuli, pak i česnek, přidáme papriky, rajčata, pasírovaná rajčata a feferonky a asi 10 minut dusíme.

  3. Přidáme mletou papriku, kousky žebírek, vše osolíme, pokud je třeba, tak i podlijeme a dusíme doměkka.

  4. Vsypeme fazole, dolijeme horkou vodou tak, aby bylo vše ponořené a ještě asi 15 minut dusíme. Dosolíme, opepříme a podáváme s rýží.
    Jídlo by mělo být pálivé.

Poznámka

Lehce upravený recept ze stránek http://tureckakuchyne.net

Fazole vždy vařím celý sáček (balení) a co nepoužiji, rozdělím do sáčků a zamrazím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazole s jehněčími žebírky (Kuru fasulye)

Tématické fráze: vařená jehněčí žebírka vařené bílé fazole