Kapiová sombréra, tak trochu mexická

Mleté maso Doba přípravy: 45 min 12 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 45 min 12 názorů

Suroviny 4 porce

4 kapie
500 g mletého masa
1 malá plechovka sterilované kukuřice (nebo několik lžic mražené)
3 žampiony
kousek feferonky
sůl
pepř
olej
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kukuřicí, podušenými žampiony, kořením a nakrájenou feferonkou.

  2. Kapie nařežeme opatrně ostrým nožem na asi 2 cm široká kolečka.

  3. Zapékací nádobu vymažeme olejem, naskládáme do ní kolečka paprik a jejich středy vyplníme masovou směsí.

  4. Navrch každého posadíme špičku kapie a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.

  5. Pečeme asi 30 minut, ke konci přidáme do výpeku lžíci másla a necháme už jen rozpustit. Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Protože z každé kapie jdou udělat nejméně 4 kolečka, ale každá má jen jednu špičku, uřízla jsem "konečky" ještě několika paprikám..ty okrájené jsem pak použila jinak (konkrétně k večeři, do směsi grilované zeleninky) :-)

Komentáře k receptu Kapiová sombréra, tak trochu mexická

Tématické fráze: rýžové sombréro kuřecí směs sombrero sombrero salat recept na pizzu sombrero rýžové sombréro recept dort sombrero salát sombrero sombréro jídlo jídlo sombrero jak udělat sombrero papriky sombrero masova směs sombrero recepty směs sombrero kapiová pikantní mexické jídla recepty rýžové sombrero sýr ryzovy sombrero rýžové sombéro mlete kapie s feferony ero směs s kukuřicí