Losos a pak choi s piniovými oříšky, česnekem a feferonkou

medanek Kuchařka: medanek

Ryby 1 názor

Suroviny

2 porce lososa
30 g másla
olej olivový
pepř 4 barev na hrubo mletý
sůl
2 pak choi
2 stroužky česneku
1 malá feferonka (může být i nadrcená sušená)
piniové oříšky
olej sezamový
pepř
sůl
Dále:
zelenina na ozdobu
citron
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lososa umyjeme, dobře osušíme. Pak choi podélně rozřízneme na půlky, dobře propláchneme a necháme chvíli odkapat.
    Česnek nasekáme na drobno, feferonku jen překrojíme a pepř 4 barev nameleme na hrubo.

  2. Na pánev (studenou) dáme sezamový olej, aby v tenké vrstvě bylo pokryté celé dno.
    Přidáme česnek, piniové oříšky, feferonku a zapneme hořák. Postupným zahříváním se uvolní chutě feferonky a česneku do oleje.

  3. Když se česnek rozvoní a začne se smažit ( nesmí být moc opečený), vložíme pak choi řeznou stranou dolů, přidáme 2-3 lžíce vody a necháme přikryté dusit cca 3-4 minuty.
    Hotové ještě lehce opepříme a osolíme.

  4. Lososa okořeníme solí a barevným pepřem z obou stran, dáme na rozpálenou pánev s kouskem másla a lžící oleje kůží dolů smažit.
    Smažíme tak 5 minut a pak ještě chvíli z druhé strany.

  5. Hotového lososa servírujeme s pak choi, ozdobíme kouskem zeleniny a plátky citronu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 132 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos a pak choi s piniovými oříšky, česnekem a feferonkou

Tématické fráze: pak choi recept pak choi recepty recepty s oříšky losos recepty losos a pak choi