Texaské žebírko

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 - 5 porcí Hovězí maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300-400 g hovězích kostek (nejlépe ze žeber)
olej nebo sádlo
velká cibule
1 rovná PL grilovacího koření
worchestrová omáčka
asi 5 stroužků česneku
1-2 feferonky
(lze vynechat a nahradit malou špetkou chilli koření)
vývar na podlití podle potřeby
malý rajčatový protlak
------
steril. nebo mraž. kukuřice (nemusí být)
konzerva fazolí
2–3 zeleninové papriky
konzerva krájených loupaných rajčat
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, až začne žloutnout. Pak přisypeme na kostky nakrájené hovězí maso (nejlépe seříznuté z hovězího žebra), přisypeme lžíci grilovacího koření, rajčatový protlak, přidáme pár kapek worch. omáčky a několik stroužků prolisovaného česneku, 1-2 feferonky (z čerstvých feferonek vyškrábeme semínka), podlijeme vývarem a dusíme v tlakovém hrnci nebo pod pokličkou v troubě téměř do změknutí masa.

  2. Pak přidáme očištěné pokrájené papriky, nakládaná rajčata a fazole, obojí z konzervy (čerstvá rajčata v létě nutno oloupat), můžeme přidat i kukuřici (z konzervy nebo mraženou). Dosolíme a dochutíme.

  3. Kdo nemá rád hodně pálivé, vynechá feferonku a okoření vše nakonec malou špetkou chilli koření.
    Podávala jsem vždy s krajíčky chleba, ale hodila by se i rýže.

  4. Pro pomalý hrnec: Pokud chceme pokrm dělat v pomalém hrnci, vložíme do něj všechny ingredience (i ve stejném pořadí), které jsou nad oddělující čarou a ty ostatní přidáme postupně, až ke konci vaření. Vhodné hlavně pro letní vaření, protože nemusíme stát u plotny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Texaské žebírko

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: co obsahuje texacke koreni hovězí žebírko v tlakovém hrnci texaské koření texasky žebra grilovane zebirko na pikantnich fazolich zebirka bbq v pomalém hrnci

Zapomněl/a jsem heslo