Zeleninová polévka posté
Recept ještě nebyl hodnocenŘíká se, že polévka je grunt, protože obsahuje to nejvýživnější ze zeleniny či masa. Hustá a hřejivá polévka plná zeleniny se výborně hodí k víkendovému obědu, k večeři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 694 kJ / 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 98,00 g |
| – nasycené | 60,00 g |
| – nenasycené | 33,00 g |
| –– mononenasycené | 30,00 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,10 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,10 g |
Říká se, že polévka je grunt, protože obsahuje to nejvýživnější ze zeleniny či masa. Hustá a hřejivá polévka plná zeleniny se výborně hodí k víkendovému obědu, k večeři…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Crinkles je pečené cukroví, které zaujme nejvíc svým vzhledem. Před pečením je kulička těsta obalena v řádné dávce cukru, což udělá ten správný popraskaný efekt. V tomto…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Nevíte jakou přílohu připravit k masu s omáčkou? Inspirujte se u našich sousedů a vyzkoušejte kluski, bramborové nočky pocházející ze slezské části Polska. Skvěle…
Léty prověřený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a…
S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a…
Karí patří mezi oblíbené pokrmy z indické kuchyně. I u nás zdomácnělo. Bezmasé, avšak výživné, kari můžeme připravit z cizrny, rajčat a kokosového mléka. Skvěle jej…
Oblíbená tilápie je zástupcem sladkovodních ryb. Její maso je jemné a po usmažení dokonale šťavnaté. Filety tak stačí jen okořenit, v mouce usmažit a doplnit citronovou…
Tenké plátky lahodného roastbeefu s francouzskou omáčkou s bílým vínem, estragonem a čerstvými bylinkami uspokojí ty nejnáročnější chuťové buňky. Jeho přípravou vás…
Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému…
Plátky masa zbavíme blan a rozkrojíme tak, abychom je rozevřeli, pokud se to nepodaří, nevadí, uděláme dva menší řízky z jedné porce.Maso položíme na folii a folií ho…
Filet candáta smažený i s kůží na přepuštěném másle spolu s česnekem a tymiánem rozvoní celou kuchyni. Podáváme ho se smetanovou omáčkou z čerstvých kapií a špenátovými…
Filet candáta smažený i s kůží na přepuštěném másle spolu s česnekem a tymiánem rozvoní celou kuchyni. Podáváme ho se smetanovou omáčkou z čerstvých kapií a špenátovými…
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla.Do výpeku v…
Plátky lehce naklepeme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Oklepeme přebytečnou mouku a na rozpáleném másle opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.Pak teprve…
Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Jednoduchá a rychlá polévka z rybího masa. Z kousků filet tresky, orestovaných na přepuštěném másle s cibulkou připravíme základ na polévku, kterou doplní mrkev a hrášek…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně…