Zeleninová polévka posté
Recept ještě nebyl hodnocenŘíká se, že polévka je grunt, protože obsahuje to nejvýživnější ze zeleniny či masa. Hustá a hřejivá polévka plná zeleniny se výborně hodí k víkendovému obědu, k večeři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 694 kJ / 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 98,00 g |
| – nasycené | 60,00 g |
| – nenasycené | 33,00 g |
| –– mononenasycené | 30,00 g |
| –– polynenasycené | 3,00 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,10 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,10 g |
Říká se, že polévka je grunt, protože obsahuje to nejvýživnější ze zeleniny či masa. Hustá a hřejivá polévka plná zeleniny se výborně hodí k víkendovému obědu, k večeři…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Crinkles je pečené cukroví, které zaujme nejvíc svým vzhledem. Před pečením je kulička těsta obalena v řádné dávce cukru, což udělá ten správný popraskaný efekt. V tomto…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Nevíte jakou přílohu připravit k masu s omáčkou? Inspirujte se u našich sousedů a vyzkoušejte kluski, bramborové nočky pocházející ze slezské části Polska. Skvěle…
Oblíbená tilápie je zástupcem sladkovodních ryb. Její maso je jemné a po usmažení dokonale šťavnaté. Filety tak stačí jen okořenit, v mouce usmažit a doplnit citronovou…
S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a…
Léty prověřený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a…
Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému…
Filet candáta smažený i s kůží na přepuštěném másle spolu s česnekem a tymiánem rozvoní celou kuchyni. Podáváme ho se smetanovou omáčkou z čerstvých kapií a špenátovými…
Filet candáta smažený i s kůží na přepuštěném másle spolu s česnekem a tymiánem rozvoní celou kuchyni. Podáváme ho se smetanovou omáčkou z čerstvých kapií a špenátovými…
Plátky masa zbavíme blan a rozkrojíme tak, abychom je rozevřeli, pokud se to nepodaří, nevadí, uděláme dva menší řízky z jedné porce.Maso položíme na folii a folií ho…
Karí patří mezi oblíbené pokrmy z indické kuchyně. I u nás zdomácnělo. Bezmasé, avšak výživné, kari můžeme připravit z cizrny, rajčat a kokosového mléka. Skvěle jej…
Tenké plátky lahodného roastbeefu s francouzskou omáčkou s bílým vínem, estragonem a čerstvými bylinkami uspokojí ty nejnáročnější chuťové buňky. Jeho přípravou vás…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Očištěné, omyté a osušené filety, předem vyndané z lednice, osolíme a opepříme po obou stranách. Než je vložíme na pánev, přidáme bylinky nasekané nahrubo a zlehka…
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla.Do výpeku v…
Plátky lehce naklepeme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Oklepeme přebytečnou mouku a na rozpáleném másle opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.Pak teprve…
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme, osolíme a ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou. Na přepuštěném másle s trochou olivového oleje začneme…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Pokud jste již přejedeni klasickými tvarohovými knedlíky, zkuste připravit taštičky s povidly. Stejně jako knedlíky se připravují z tvarohového těsta a příprava je…
Roláda z vepřové panenky tvoří na řezu lahodnou mozaiku plísňového sýra, slaniny a libového masa. Smetanový pórek dodá jemnou a krémovou chuť, která se s masem skvěle…