Rychlé meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenOvocné knedlíky vás alespoň na malou chvíli vrátí do dětských let a připomenou léto u babičky. Každá rodina má svůj osvědčený recept, ale zkuste udělat malou změnu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 694 kJ / 883 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 98,00 g |
– nasycené | 60,00 g |
– nenasycené | 33,00 g |
–– mononenasycené | 30,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,10 g |
Ovocné knedlíky vás alespoň na malou chvíli vrátí do dětských let a připomenou léto u babičky. Každá rodina má svůj osvědčený recept, ale zkuste udělat malou změnu a…
Říká se, že polévka je grunt, protože obsahuje to nejvýživnější ze zeleniny či masa. Hustá a hřejivá polévka plná zeleniny se výborně hodí k víkendovému obědu, k večeři…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Zmrzlé rybí filety opláchneme, necháme cca 15 minut povolit a zlehka osušíme kuchyňskou utěrkou.Do každé kostky, z obou stran, vetřeme sůl, drcený kmín a citronový pepř.…
Pokud jste již přejedeni klasickými tvarohovými knedlíky, zkuste připravit taštičky s povidly. Stejně jako knedlíky se připravují z tvarohového těsta a příprava je…
Dozrávající meruňky a jejich vůně vítá léto v plném proudu. Můžeme z nich vykouzlit mnoho různých koláčů, buchet a knedlíků. V tomto receptu přinášíme klasický koláč na…
Oblíbená tilápie je zástupcem sladkovodních ryb. Její maso je jemné a po usmažení dokonale šťavnaté. Filety tak stačí jen okořenit, v mouce usmažit a doplnit citronovou…
Smažené kousky šťavnatého kuřecího masa připravíme tentokrát v pikantní marinádě. Maso naložíme do kořeněné směsi z bílého jogurtu a před smažením navíc obalíme v sypké…
S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a…
Přineste do své kuchyně vůni a chutě Indie s tímto lahodným zeleninovým kari. Tento recept je plný barevné zeleniny, aromatických koření a krémového kokosového mléka,…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Nevíte jakou přílohu připravit k masu s omáčkou? Inspirujte se u našich sousedů a vyzkoušejte kluski, bramborové nočky pocházející ze slezské části Polska. Skvěle…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Kuřecí prsa jsou úžasně všestrannou surovinou. Tentokrát z nich vyzkoušejte připravit roládu se šunkou, sýrem a baby špenátem. Nakrájená na plátky vypadá na talíři…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Těstoviny s omáčkou a parmazánem, to je přesně ta kombinace, která je chutná a rychle hotová. Oblíbený druh těstovin v tomto případě doplní smetanová omáčka s kousky…
Sezóna chřestu je krátká, o to víc si ji ale musíme užít! Zkuste ho tentokrát připravit pečený a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Chřest je křehký, šťavnatý a tak…
Roláda z vepřové panenky tvoří na řezu lahodnou mozaiku plísňového sýra, slaniny a libového masa. Smetanový pórek dodá jemnou a krémovou chuť, která se s masem skvěle…
Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět.Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je.Jakmile…
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s oříškovou chutí. Dá se použít do slané i sladké kuchyně. V tomto případě pohanku uvaříme a smícháme se žampiony,…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Jemná zeleninová polévka s orestovanou krupičkou bude skvělý startér letního oběda. Zelenina by měla zůstat křupavá, krupička po osmažení na másle získá výbornou…
Mleté maso a nahrubo nastrouhaný sýr smícháme v míse. Ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.Z masové směsi tvoříme placičky, které obalíme klasicky v trojobalu…