Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu. Rajčatovou omáčku pak přiostříme kořením a pálivou pastou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 132 kJ /
1 227 kcal
Bílkoviny120,36 g
Tuky66,19 g
Vláknina9,26 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,31 g
Sacharidy33,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné jehněčí maso nameleme do misky. Přidáme sůl, kmín, 2 vejce, drcený bílý pepř, škrob a oprané, osušené a jemně nasekané lístky máty. Dobře promícháme a vlhkou rukou vytvoříme malé kuličky o průměru asi 4 cm. Z namíchaného masa vytvoříme velkou šišku, rozdělíme ji na 4 díly a z každého dílu pak vytvoříme 3 kuličky. Krok 2: Kuličky opečeme zvolna ze všech stran na rozehřáté pánvi na 2 lžících oleje dozlatova a vyndáme stranou. Krok 3: Na pánev dáme novou1 lžíci oleje, vložíme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přidáme očištěnou, drobně nakrájenou papriku, nasekaná rajčata a chvilku restujeme. Poté přidáme rajčatovou pastu i harissu, okořeníme, promícháme a podlijeme cca 150-200 ml vody a 7 minut povaříme. Krok 4: Do omáčky dáme prohřát masové kuličky zakryté poklicí na cca 3-5 minut na sníženém stupni tepla. Krok 5: Další 2 vejce uděláme pošírovaná. Do misky vroucí vody se lžičkou octa rozklepneme vejce, zakryjeme talířkem a dáme do MVT na 40-45 sekund, na výkon 800 W. Orientujeme se podle velikosti vejce. Hotové vejce přidáme do misek nebo talířů až při servírování. Krok 6: Kuličky s omáčkou podáváme s chlebem, opečeným toastem nebo bagetou, ale výborné jsou i s rýží. Pohodíme nasekanou cibulovou natí a ozdobíme lístky máty. Rajčata, paprika a vejce připomíná naše lečo ale koření a máta dodá jiný šmrnc.

TIP: Máta a její využití v kuchyni

Zveřejněno 3. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám od kamarádky z dovolené v Tunisu z r 2007 upraven dle mé chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xknJq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xknJq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: :-) Děkuji Drahuško a přeji krásný zbytek dne :-K

Moc fajn kuličky s dobrou omáčkou:yes::-8

RubyRom: :-) Děkuji Romanko a přeji krásný den :-K

yes::yes::yes:

Suroviny:
maso jehněčí, máta čerstvá, kmín drcený, vejce, sůl, pepř bílý, škrob, olej, olej, paprika čerstvá červená, rajče, česnek, římský kmín mletý, pepř mletý, harissa, voda, vejce, voda, ocet, cibulka, máta

Přidat fotografie receptu