Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu. Rajčatovou omáčku pak přiostříme kořením a pálivou pastou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 132 kJ / 1 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,36 g |
Tuky | 66,19 g |
Vláknina | 9,26 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,31 g |
Sacharidy | 33,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné jehněčí maso nameleme do misky. Přidáme sůl, kmín, 2 vejce, drcený bílý pepř, škrob a oprané, osušené a jemně nasekané lístky máty. Dobře promícháme a vlhkou rukou vytvoříme malé kuličky o průměru asi 4 cm. Z namíchaného masa vytvoříme velkou šišku, rozdělíme ji na 4 díly a z každého dílu pak vytvoříme 3 kuličky.
Krok 2: Kuličky opečeme zvolna ze všech stran na rozehřáté pánvi na 2 lžících oleje dozlatova a vyndáme stranou.
Krok 3: Na pánev dáme novou1 lžíci oleje, vložíme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Přidáme očištěnou, drobně nakrájenou papriku, nasekaná rajčata a chvilku restujeme. Poté přidáme rajčatovou pastu i harissu, okořeníme, promícháme a podlijeme cca 150-200 ml vody a 7 minut povaříme.
Krok 4: Do omáčky dáme prohřát masové kuličky zakryté poklicí na cca 3-5 minut na sníženém stupni tepla.
Krok 5: Další 2 vejce uděláme pošírovaná. Do misky vroucí vody se lžičkou octa rozklepneme vejce, zakryjeme talířkem a dáme do MVT na 40-45 sekund, na výkon 800 W. Orientujeme se podle velikosti vejce. Hotové vejce přidáme do misek nebo talířů až při servírování.
Krok 6: Kuličky s omáčkou podáváme s chlebem, opečeným toastem nebo bagetou, ale výborné jsou i s rýží. Pohodíme nasekanou cibulovou natí a ozdobíme lístky máty. Rajčata, paprika a vejce připomíná naše lečo ale koření a máta dodá jiný šmrnc.
Zveřejněno 3. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xknJq
Moje poznámka
Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xknJq
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 21 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jídelníček čínského diktátora Mao Ce-tunga: Rybí hlava plněná tofu, prorostlý bůček a pálivá paprika ke každému jídlu
Připravte si drobení do polévky jen ze dvou ingrediencí. Je to snadné a rychlé a můžete si ho přichystat do zásoby
Máslový ležák jako od Tří košťat: Slavný nápoj z Harryho Pottera můžete vyzkoušet i doma a v nealko verzi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezkonkurenční králík
Zezik před 1 hodinou
Halušky s listovým špenátem a slaninou
douver před 1 hodinou
Citrónová babeta
Hanka54 před 4 hodinami
Šlehačkové koláčky
Hanka54 před 4 hodinami
Vepřové závitky
Hanka54 před 4 hodinami
Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
Hanka54 před 4 hodinami
Houbový kuba
Hanka54 před 4 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
máta čerstvá,
kmín drcený,
vejce,
sůl,
pepř bílý,
škrob,
olej,
olej,
paprika čerstvá červená,
rajče,
česnek,
římský kmín mletý,
pepř mletý,
harissa,
voda,
vejce,
voda,
ocet,
cibulka,
máta
Komentáře (4)