Fazole s vepřovým

Drahos z kamene Kuchař: Drahos z kamene

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

0,5 kg fazolí
0,5 litru vývaru
0,5 kg vepřového masa
3 bobkové listy
1 velká lžíce Harissy
sůl
ocet
1 cibule
voda
sádlo
mouka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli.

  2. Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout.

  3. Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole a bobkový list. Hrnec uzavřeme.

  4. Po hodině by měly být fazole měkké. Přilijeme ocet, ochutnáme, když tak dosolíme a zahustíme moukou a vodou.

Poznámka

Fazole namočte 12 hodin předem. Nalijte do misky 0.5 l vody a přidejte fazole. Potom nalijte do hrnce fazole i s vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazole s vepřovým

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Fazole varim dost casto, tudis nechapu, jak se vam podarilo namocit pul kg fazoli do pouheho pul litru vody a jeste Vam voda zbyla? Te vody je zapotrebi minimalne jednou tolik, fazole ji pri nabobtnani totiz "spotrebuji".
    Osobne navic vodu po namaceni vyliju, fazole proplachuji a davam vodu na vareni cistou,ale chapu, mate jiny system...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    medmic: Ale autor v poznámke píše, že treba fazuľu namočiť. Preto vravím, že namočené fazule variť hodinu v tlakovom hrnci je veľa. Lenže autor to ignoruje.:no: A ignoruje aj nedobre napísaný postup.

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Dobré, jen osobně mám raději fazole namočené, v papiňáku sice po hodině změknou, ale nemají stejnou chuť, jako když předtím natáhly vodu a zvětšily objem po zalití. Ale to je záležitost mých chuťových buněk, ne všichni to musí mít stejně :)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    tejaja::yes::yes:

    Odpovědět

  • Drahos z kamene Drahos z kamene(autor receptu)

    Jana Remkova::-K:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Nějak jsem nepochopila, kdy se přidávají fazole. Hned? Uzavřeme hrnec s masem a po hodině jsou fazole měkké? Nechybí tam něco?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mimochodom, kam s tou fazuľou? Tiež do kuchty ? Asi sa budem opakovať, ale variť v tlakovom hrnci vopred namočenú fazuľu 1 hod je priveľa, Bude rozvarená. Ani bravčové mäso nevarím v kuchte hodinu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: fazole s vepřovým fazole recepty fazolovy hrnec s vepřovým masem fazole s krkovickou bile fazole s veprovym masem fazole recept fazole s veprovim masem vesnické fazole s vepřovým masem fazole s vetrovim

Zapomněl/a jsem heslo