

Fazole s vepřovým
Suroviny 4 porce
- 0,5 kg fazolí
- 0,5 litru vývaru
- 0,5 kg vepřového masa
- 3 bobkové listy
- 1 velká lžíce Harissy
- sůl
- ocet
- 1 cibule
- voda
- sádlo
- mouka
Postup přípravy receptu
Rozpálíme tlakový hrnec, dáme sádlo, nakrájenou cibuli.
Vložíme očištěné a omyté vepřové maso, dáme zatáhnout.
Zasypeme harissou a podlijeme vývarem. Přidáme fazole a bobkový list. Hrnec uzavřeme.
Po hodině by měly být fazole měkké. Přilijeme ocet, ochutnáme, když tak dosolíme a zahustíme moukou a vodou.
Poznámka od kuchařky
Fazole namočte 12 hodin předem. Nalijte do misky 0.5 l vody a přidejte fazole. Potom nalijte do hrnce fazole i s vodou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazole s vepřovým
-
Fazole varim dost casto, tudis nechapu, jak se vam podarilo namocit pul kg fazoli do pouheho pul litru vody a jeste Vam voda zbyla? Te vody je zapotrebi minimalne jednou tolik, fazole ji pri nabobtnani totiz "spotrebuji".
Osobne navic vodu po namaceni vyliju, fazole proplachuji a davam vodu na vareni cistou,ale chapu, mate jiny system... -
medmic: Ale autor v poznámke píše, že treba fazuľu namočiť. Preto vravím, že namočené fazule variť hodinu v tlakovom hrnci je veľa. Lenže autor to ignoruje.
A ignoruje aj nedobre napísaný postup.
-
Dobré, jen osobně mám raději fazole namočené, v papiňáku sice po hodině změknou, ale nemají stejnou chuť, jako když předtím natáhly vodu a zvětšily objem po zalití. Ale to je záležitost mých chuťových buněk, ne všichni to musí mít stejně :)
-
tejaja:
-
Jana Remkova:
-
Nějak jsem nepochopila, kdy se přidávají fazole. Hned? Uzavřeme hrnec s masem a po hodině jsou fazole měkké? Nechybí tam něco?
-
Mimochodom, kam s tou fazuľou? Tiež do kuchty ? Asi sa budem opakovať, ale variť v tlakovom hrnci vopred namočenú fazuľu 1 hod je priveľa, Bude rozvarená. Ani bravčové mäso nevarím v kuchte hodinu.
-