Bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená bramboračka se sušenými houbami a kořenovou zeleninou, vonící česnekem a majoránkou, je velmi hustá a vydatná. Přijde nám k chuti i po dlouhém výletě. Díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 056 kJ / 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 3,50 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 62,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oblíbená bramboračka se sušenými houbami a kořenovou zeleninou, vonící česnekem a majoránkou, je velmi hustá a vydatná. Přijde nám k chuti i po dlouhém výletě. Díky…
Lahodná hustá polévka plná zeleniny a hub může směle nahradit lehký oběd, nebo večeři. Dochuťte ji do voňava bylinkami a kořením a doplňte krajícem dobrého, nejlépe…
Dušené maso na houbách zná a připravuje téměř každý. Úprava s kečupem a sladkou paprikou mu ale dodá netradiční chutě. Jako příloha se nejlépe hodí rýže, ale ani…
Co si dáme dnes k obědu? Někdy bohatě stačí hustá, silná polévka. Zvlášť když je to lákavě barevná bramboračka, doplněná spoustou zeleniny a provoněná sušenými houbami,…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžeme dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
Smetanová houbová omáčka ze sušených hub vás v chladnějších podzimních dnech dokonale zasytí. Můžete ji podávat ve verzi bez masa, ale klidně také s plátkem libového…
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Klasické bramboračky jsou žádané hlavně během chladnějších dnů, kdy je kromě oběda můžeme podávat i jako vydatnou večeři. Hustá a silná bramborová polévka je plná…
V poslední době se tento velice šťavnatý typ vepřového masa těší velké oblibě - řeč je o panence. Tento pokrm je navíc provoněný houbami a jako přílohu vám nabídne…
Vydatná a hustá polévka plná zeleniny vás rozhodně zahřeje a zasytí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Na vůni i chuť přidáme sušené houby a…
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které…
Vepřová kýta ve spojení se sušenými lesními houbami vytvoří dokonalý pokrm, lahodnou omáčku, která zachutná jak s houskovým knedlíkem, tak s vařenou rýží. Skvěle padne…
Voňavá bramborová polévka, na které si můžete pochutnat po celý rok. Zeleninu seženeme celoročně čerstvou nebo se dá použít mražená směs. Můžeme jí podávat s chlebem…
Krůtí maso je jemné, a i přesto neskutečně výživné. Spolu s houbami tvoří skvělý tandem, který je doplněn ještě lahodnou smetanovou omáčkou. Pokrm je na přípravu…
Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto výtečném pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa.…
Češi jsou národem houbařů. Houby jsou prostě mimořádné svou jedinečnou chutí! A ta se skvěle hodí k masu a do omáčky. Takové spojení najdete i v tomto receptu. Jemná…
Lahodná a jemná polévka plná fazolí a hub je výborný nápad na oživení jídelníčku. Houby polévce dodají šmrnc a fazole jsou zásobárnou plnohodnotných bílkovin. Dali byste…
Jemné kuřecí maso s houbovou smetanovou omáčkou je milovaná klasika napříč generacemi. Vyzkoušejte ho připravit a podávat s dobře připravenými šťouchanými bramborami.…
Staročeský houbový kuba je tradičním vánočním jídlem, které se obvykle připravuje na Štědrý den k obědu. Základem tohoto sytého, bezmasého pokrmu jsou houby a kroupy,…
Pokud i vy patříte k milovníkům hub, určitě si vyzkoušejte připravit tuto smetanovou houbovou omáčku. Díky žampionům a sušeným houbám ji můžete připravit i mimo…