Zelňačka s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenHouby v hrnku zaliji horkou vodou a nechám chvíli máčet, špek pokrájím na kostičky a vysmažím, přihodím pokrájenou cibuli a když zesklovatí, přidám papriku. Krátce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby v hrnku zaliji horkou vodou a nechám chvíli máčet, špek pokrájím na kostičky a vysmažím, přihodím pokrájenou cibuli a když zesklovatí, přidám papriku. Krátce…
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle v kastrolu…
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které…
Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými…
V čem je tato houbová omáčka jiná? Přidáme do ní strouhaný celer, který podpoří chuť hub, a na zjemnění pomazánkové máslo. Není třeba žádných dochucovadel, omáčka je…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené uzené maso a předem namočené houby. Vše orestujeme.Vejce rozšleháme a…
Pokud máte rádi hovězí maso a už vás nebaví připravovat guláš, připravte hovězí kostky na houbách. Postup je snadný, maso se peče v troubě. Mezitím stačí jen uvařit rýži…
Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru.Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev nakrájenou na…
Papriky rozpůlíme, vydlabeme a plníme směsí ze spařeného kuskusu, nastrouhané mrkve, prolisovaného česneku, cibulky, namočených hub a nastrohaného hermelínu. Poté na…
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak přisypeme půl hrnku…
Sušené houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat.Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a orestujeme.Dále přidáme namočené houby i s vodou, brambory…
Hovězí srdce je jednou z neobvyklých surovin moderní kuchyně, nicméně, měli bychom mu dát určitě prostor. Je velmi výživné, málo tučné a chutí připomíná zvěřinu. Ve…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť…
Hovězí roštěnky se díky delší přípravě hodí spíše na víkend. Maso ovoněné slaninou se poměrně dlouho dusí ve vlastní šťávě a vývaru a na závěr se k němu přidají houby.…
V předvečer uděláme přípravy: Kvásek zalijeme cca 1 litrem vlažné vody a dáme na teplejší místo. Houby namočíme do vody, brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vše necháme…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem.…
Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky a smočíme sušené houby. Rozehřejeme na větší pánvi čtvrt kostky másla a poté vložíme kuřecí maso. Zprudka opečeme, cca 5 minut.…
Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme.Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k…
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Rozpustíme máslo a orestujeme drobně nakrájenou cibuli, kmín a nenamočené houby.Po cca 3 minutách přidáme papriku a po zamíchání i mouku. Minutku restujeme a zalijeme…
Na sádle usmažím cibuli do růžova,zaliji trochou vody.Přidáme na kostičky nakrájené brambory,sůl,pepř a kmím.Sušené houby,které si předem namočím i s vodou,ve které byly…
Bezlepková verze oblíbeného staročeského pokrmu - pohankový kuba, se v jádru drží tradičního receptu. Pohanka pokrmu dodá specifické aroma a lahodnou oříškovou chuť.…