Přírodní vepřová kotletka na houbách

ladoska Kuchařka: ladoska

Doba přípravy: cca 45 minut Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

vepřové kotlety
hrst sušených hub
1 cibule
olej
sůl
pepř
trochu mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu nakrájíme na plátky které nařízneme a by se nám nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.

  2. Vyndáme z pánve a do výpeku dáme nakrájenou cibuli, až bude mít pěknou zlatou barvičku, přihodíme houby, jemně podlijeme, vložíme zpět kotlety a necháme ještě tak 10 minut podusíme.

  3. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Pro zjemnění se může přidat smetana. Recept je ovšem bez smetany.

Poznámka

Nejvhodnější přilohou je rýže, brambory,, a kdo má rád, může i těstoviny.

Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 999 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní vepřová kotletka na houbách

  • voduska voduska

    super receptík...vše mám připravené...jdu nato :yes::yes:<3

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Veronika Marečková: stačilo by za větu...podle potřeby zahustíme moukou...dopsat (ale to je pak třeba znovu provařit);-) Vždycky se to dá "nějak", co nejjednodušeji. Počítat s tím, že na recept koukne se zalíbením třeba i nějaký nováček v kuchyni ;-)

    Odpovědět

  • Veronika Marečková Veronika Marečková(neregistrovaný)

    cathleen: na mě to prostě tak dejchlo..jen hledat chybu..
    Jsem nikdy nezažila tuhou kotletku a zahušťování zde v receptu neproběhlo, jak autorka napsala, tak si nemyslím, že je důležité vysvětlovat postup zahušťování, to by pak mohla popsat krájení masa, co je to výpek apod. Já teda recepty pro inspiraci mám, ale to je samozřejmě na každým.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Veronika Marečková: Veru, aniž bych se casina zastávala - mě to s tou moukou napadlo taky. Recepty nemůžou být jen pro inspiraci, chodí sem spousta lidí, co vaří své poprvé..bude stačit, když autorka své vysvětlení k použité mouce napíše do Poznámky, i proto máme tuhle možnost;-)

    Jinak - recept vypadá chutně, maso na houbách můžeme často.:-p

    Odpovědět

  • Veronika Marečková Veronika Marečková(neregistrovaný)

    ...typická česká povaha...tfuj! Si to maso casino třeba rozvař..recept zní normálně...to nejsou receptury ale recepty pro inspiraci.:yes: není potřeba hledat jenom chyby..Já ještě jednou chválím

    Odpovědět

  • ladoska ladoska(autorka receptu)

    casino: mouku si samozřejmě provař, já ji tam nedávala. v receptu je napsáno podle potřeby..

    Odpovědět

  • casino casino

    No, minutka to néééni, hotovka taky neééé, ale tuhé maso mám rád;-) Možná raději místo časového údaje napsat: "dusíme do měkka" :-)
    ...a tu mouku bych ještě nechal povařit, ale to je asi známá věc, že.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ladosko, toto máme moc rádi ,bod 2 :yes:

    Odpovědět

  • Naďína Naďína(neregistrovaná)

    Paráda, dnes uvařím k večeři. Už se nemůžu dočkat. Díky za Tip ! Dávám :yes: palec hore :-)

    Odpovědět

  • Veronika Marečková Veronika Marečková(neregistrovaný)

    Krásná a lákavá fotka. Miluju houby a tohle uuurčitě vyzkouším..i s těstovinama klidně :-) Dík za receptík.Dávám jedničku podtrženou.:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kotlety na houbách kotleta na houbach vepřové na houbách se smetanou vepřová kotleta kotlety na houbách se smetanou vepřová kotleta přírodní recept přírodní vepřova kotleta recepty z vepřové kotlety přírodní kotleta na houbách recept vepřové kotlety na sušených houbách vepřová kotleta na sušených houbách přírodní vepřové kotlety vepřové kotlety přírodní přírodní maso na houbách vepřové na houbách přírodní vepřový kotlet kotleta na houbách recepty veprove kotlety vepřová kotleta přírodní recepty recept na přírodní kotlety

Zapomněl/a jsem heslo