Špagety vařené s houbami ve vývaru

mika59 Kuchařka: mika59

Těstoviny 7 názorů

Suroviny

300 g špaget
malá cibule
2-3 stroužky česneku
hrst i dvě sušených hub
cca 1200-1300 ml vývaru z kostí nebo masa
1/2 hrnku mléka
3 lžíce strouhaného sýru (Gouda, Niva, parmazán)
lžíce másla
smetana na zjemnění
sůl
pepř
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit osolený vývar. Do vařícího přidáme špagety a když zvláční, přisypeme houby a přilijeme mléko. Vaříme téměř do měkka, na skus.

  2. Mezitím na širší pánvi zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli a česnek. Vývar, který zbude ve špagetách, slijeme do hrnku a uchováme.

  3. Špagety přidáme do pánve a prohřejeme. Přidáváme odložený vývar podle potřeby. Zjemníme smetanou a vmícháme větší část sýru.

  4. Když se vše spojí, přidáme petrželku a zbytek vývaru. Špagety by měly být lehce krémové. Podáváme horké posypané sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 225 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špagety vařené s houbami ve vývaru

  • casino casino

    Eja57:
    No jo, no...
    A v bodu 4 stojí " přidáme petrželku a zbytek vývaru."
    Edit
    prve jsem popletl 3 a 4 bod:-//

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: brejle? he? v bodu 3 JE "dle potřeby" vývar....

    Odpovědět

  • casino casino

    Nevařil jsem:no: a fotka je nádherná:yes: ale:
    Napřed bych dal vařit houby - ty se nepřevaří, a až posléze těstoviny...
    Nevím, zda je rcp opravdu tak vychytaný:-) ale "zbytek" vývaru v bodu 3 bych alibisticky formuloval "podle potřeby" ;-)
    ***
    No a mezi námi děvčaty:-)
    Neodporuji Zdendovi P. který při každé příležitosti upřednosťuje před vodou použití vývaru (třeba i mizerného), ale tady když se dají dvě hrsti SUCHÝCH hub, tak vývar ani není potřeba...
    Samozřejmě ale, když se vývar někde bezúčelně povaluje, tak proč ho nepoužít, že :-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    rihana: Děkuji moc, potěšilo mně to ;-):-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Eja57: Děkuji ..:-K No já jsem dala na výběr..každý má rád něco jiného. Já sama jsem použila parmazán a bylo to moc dobré, vonící po houbách.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mika59 - tohle vypadá jako "vlastní tvorba", tedy vlastní recept....moc pěkné, vyzkouším:yes:
    Jen bych se velmi přimlouvala - Niva na posyp NE !!! Je to možná nějaká moje úchylka, ale Niva - pokud tam nemá být jako dominantní chuť - přebije úplně všechno...a to je často škoda, tady taky...
    :-K

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Zase nádherná fotka, já už vařím jen z vašich receptů.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo