Zemáky s kuřecím masem

MartinZ105 Kuchař: MartinZ105

Doba přípravy: tak 1.5 h 5-6 porcí Bramborová jídla 8 názorů

Suroviny

1 kg kuřecího masa
1,75 kg brambor
tvrdý sýr EIDAM
200 g smetany ke šlehání
3 vejce (menší)
sádlo
strouhanka
koření na kuře
koření na americké brambory
bazalka
majoránka
oregáno
mletý pepř
sůl
1 cibule (větší)
červená paprika
1-5 sterilovaných okurek
kukuřice (v plechovce)
hrášek (v plechovce)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme koření na kuře a osolíme.

  2. Zprudka osmahneme asi 5 minut při stálém míchání, maso nemusi být úplně osmažené, v troubě dojde.

  3. Maso přendáme na talíř a vypečenou vodu vylejeme.

  4. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na hranolky (viz. obr. 3).

  5. Připravíme zeleninu:
    Cibule nakrájená najemno, paprika na kostky, okurka na kostky, kukuřice a hrášek bez nálevu.

  6. Koření: Na americké brambory, bazalka, majoránka, oregáno, pepř.

  7. Do větší mísy dáme připravené brambory, maso, zeleninu a koření a zamícháme.

  8. Vymažeme plech sádlem a vysypeme strouhankou.

  9. Do vysypaného plechu nasypeme polovinu směsi, zasypeme nastrouhaným sýrem a zakryjeme zbytkem směsi.

  10. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 1/2 hodiny.

  11. Potom zalijeme smetanou smíchanou s 3 vejci a dopečeme 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zemáky s kuřecím masem

Tématické fráze: zemáky zapecene zemaky zapekané zemáky varene brambory ve slupce s masem zemáky slovo zapečené zemaky s kuřecím masem co uvařit z kureciho váženého masa zapecene zemaky s kureci jak dlouho varit zemaky na bramborovy salat kuřecí se zemakama pecene zemaky s kurecim masem recept smetanovy zemaky pecene kure se zemakem nejlepší kureci maso na zemakach zapečené zemáky se sýrem americke brambory s masem americké brambory s kurecim masem jak dlouho vařit zemáky umne v kuchyni recepty jak upect zemaky na plechu?