

Králičí maso s houbovou směsí
Suroviny 4 porce
- 400 g králičího masa bez kostí
- 40 g tuku
- 1 cibule
- 250 g hub
- 1 paprika
- 200 g hrášku
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- sladká paprika
- trochu masoxu
- petrželka
Postup přípravy receptu
Maso odbláníme a nakrájíme na hranolky.
Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, sl. papriku a za stálého míchání dusíme na malém plameni.
Zalijeme několika lžicemi vody ,osolíme a dusíme dále, občas podlijeme a zamíchíme a dusíme až je maso skoro hotové.
Pak přidáme nakrájené houby, nakrájenou papriku, rozetřený česnek, usekanou petrželu, hrášek, masox, pepř a dodusíme.
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Nemám moc v lásce králičí maso, ale protože manžel čas od času nějakého přinese, tak jsem si pro sebe objevila několik receptů, kdy sním králika i já. První je králik po kanadsku, ale ten už tady je, no a druhý je tenhle. Kdysi jsem ho objevila v sešítkách vydavatelství Mona
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí maso s houbovou směsí
-
dělám velmi podobně a je to opravdu výborné
no jak by né - samé dobroty králíček, houby..
maris - krásné foto -
Trochu jsem změnila postup, vykostila jsem až měkké maso / jde to lépe /. Příště bych dala méně hrášku, ale to je jen podle naší chuti, jinak recept je bezvadný. Posílám
+
-
+3
-
No vida a mě v mrazáku zahálej filety a houby
-
ňamy,ňamy- taky bych si dala králíka-,ale ne z obchoďáku-jak minule ukazovali v TV- ty přivezené /myslím , že z Číny? .-"rtuťové"/
-
Lidi, jak já vám závidím králíky, těm, co je máte!! Já mám jen sem tam a pak nevím, co dříve vyzkoušet!