Rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenMasíčko osmahnu, přidám zeleninku, podleji a koreníčko. Rýži vařím zvlášť, pak vše promíchám a cpu se.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Masíčko osmahnu, přidám zeleninku, podleji a koreníčko. Rýži vařím zvlášť, pak vše promíchám a cpu se.
Toustový chleba po plátkách vyskládáme do požadovaného tvaru, já dělala 3x3 plátky,ale řekla bych, že to bylo zbytečně moc. Z tvarohu, pomaz.másla a majonézy jsem…
Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme postáť. Nadrobno narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme hrášok, kukuricu, paradajkový pretlak, mletú…
V kastrůlku zpěníme na trošce sádla jednu cibuli. Potom přilijeme cca 1,2 litru horké vody z konvice a vložíme uzené kosti s masem. Necháme chvilku (cca 20 minut)…
Den předem jsem si uvařila ve vodě kroupy sřední velikosti. Druhý den jsem povařila asi 25 minut špičku zauzeného masa s česnekem a solí, přidala jsem hrášek, cibulku,…
Sáček na jedné straně uzavřeme svorkou (většinou jsou součástí balení). Maso omyjeme a vložíme do pečicího sáčku spolu se směsí koření. Dobře protřepeme, aby se obalilo…
Těsto vytvoříme z jednoho dílu mouky a jednoho dílu vody. Pokud se těsto s grahamovou moukou lepí přisypeme do něj trošku hl.mouky. Z těsta vyválíme tenké placky které…
Běžným způsobem dáme uvařit rýži podle svých zvyklostí.Zatím osušíme papírovou utěrkou sumečka, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti soust.Očistíme a…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…
Tento pokrm je ideální jako rychlý a lehký oběd. Drobné těstoviny podáváme se směsí orestovaných krevet, sušených rajčat, hrášku a oliv. Abychom dodali jídlu pikantnost,…
Dva plátky kýty mezi fólií naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na malé pánvičce na lžičce másla uděláme míchaná vajíčka a do mírně zchladlých vmícháme okapaný…
Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Řízky z vepřové krkovice pečené v troubě a k tomu domácí bramborový salát. Pokrm je sice velmi vydatný, ale jednou za čas, navíc ve sváteční čas, si to můžeme bez…
Remoska je skvělým kuchyňským pomocníkem, který nám ušetří mnoho práce a času při přípravě pokrmu. Zapečené brambory s mletým masem, zeleninou a strouhaným sýrem budou…
Nejen na Velikonoce se hodí mít v zásobě dobrý recept na vajíčkový salát nebo pomazánku. Chutná kombinace uvařených vajec, brambor a sterilovaných okurek a hrášku. Stačí…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky…
Kuskus je příloha z tvrdé pšenice, která má jednu zásadní výhodu. Je velmi rychle hotová. Stačí ji jen zalít horkou vodou a nechat nabobtnat. V tomto receptu se kuskus…
Rychlá a barevná masová směs plná zeleniny, to je ideální večeře pro všední den. Kuřecí maso na nudličky, sladká paprika, hrášek a jemná rajčatová omáčka vytvoří syté,…
Zelí, červená řepa a cibule naložené s octem, cukrem a solí tvoří základ zeleninového salátu, který stačí jen vyklopit ze sklenice, promíchat s jogurtem nebo smetanou a…
Voňavá polévka v níž se setkává sladkost zeleniny s výraznou chutí uzeného vývaru a hub. Sytá, přitom lehká, ideální na zahřátí. Můžete si jí dát i jako plnohodnotný…
Osolíme vodu a dáme do ní uvařit ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule.Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru, kterého nemusí být příliš velké množství,…
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky pokrájené brambory,…
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky pokrájené brambory,…
Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená).Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce…