Slavkovské roštěnky

toprecepty.cz Kuchař: toprecepty.cz

Hovězí maso 4 názory

Suroviny

4-5 roštěnek
4 lžíce oleje
2 párky
10 dkg slaniny
2 lžíce másla
1 cibule
1 lžička sladké papriky
2-3 papriky čerstvé
20 dkg sterilizovaného hrášku
1 lžíce hladké mouky
trochu vývaru z kostky
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme.

  2. Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme.

  3. Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.

  4. Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 812 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slavkovské roštěnky

Tématické fráze: varime rostenky jak pripravit rostenku hovězí steak z roštěnce nejlepši roštenky roštěnky v papiňáku vaříme roštěnku nejlepší roštěnka rostenky na hrášku slavkovske maso roštěnky pečená roštěnka vaříme roštěnou rostenky po francouzsku jak připravit roštěnky měkké roštěnky vaříme hovězí roštěnky pečené roštěnky nejlepsi rostena vařime s roštěnky švédské roštěnky

Zapomněl/a jsem heslo