Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 952 kJ / 2 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,18 g |
Tuky | 179,11 g |
Vláknina | 25,46 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 2,95 g |
Sůl | 7,20 g |
Sacharidy | 75,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme.
Krok 2: Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme.
Krok 3: Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.
Krok 4: Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Moje poznámka
Slavkovské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGn
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 1 hodinou
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 1 hodinou
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 4 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 13 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 16 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 17 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 17 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 19 hodinami
Tématické fráze:
varime rostenky,
jak pripravit rostenku,
hovězí steak z roštěnce,
nejlepši roštenky,
vaříme roštěnku,
roštěnky v papiňáku,
roštěnky,
nejlepší roštěnka,
rostenky na hrášku,
vaříme roštěnou,
jak připravit roštěnky,
slavkovske maso,
měkké roštěnky,
pečená roštěnka,
rostenky po francouzsku,
slavkovská hovězí roštěná,
vaříme hovězí roštěnky,
pečené roštěnky,
recept na měkké roštěnky,
nejlepsi rostena
Suroviny:
roštěná hovězí,
olej,
párky,
slanina,
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
hrášek,
mouka hladká,
vývar,
pepř,
sůl
Komentáře (5)