Celerový salát s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenTento svěží salát plný vitamínů potěší lahodnou a pestrou chutí. Křupavý řapíkatý celer se sladkými jablky doplňují vlašské ořechy a listový salát. Vše spojíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento svěží salát plný vitamínů potěší lahodnou a pestrou chutí. Křupavý řapíkatý celer se sladkými jablky doplňují vlašské ořechy a listový salát. Vše spojíme…
Salát z červené řepy zasyrova je osvěžující a zdravé jídlo, které zaujme svou jednoduchostí a plnou chutí. Čerstvá červená řepa, nastrouhaná najemno, vyniká svou…
Křehké těsto plněné voňavou směsí šťavnatých jablek, skořice a rozinek se stane ozdobou každého stolu. Ať už si ho dáte jako sladkou tečku po obědě, ke svačině, nebo…
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…
Recept na lehké, dietní muffiny s ovesnými vločkami, které vás zasytí a zároveň se nemusíte bát, že by jste po nich přibrali. Jsou slazené medem a jablíčkem, ale jinak…
I ti, kdo musí, nebo chtějí jíst bezlepkově, mohou mlsat. Zdravější varianta muffinů je připravena za použití bezlepkové mouky, medu, jablek a oříšků. Bude chutnat i těm…
Receptů na tradiční štědrovečerní bramborový salát je spoustu. V tomto receptu klasicky použijeme majonézu a navíc přidáme trochu worcesterské omáčky a jablko.…
I mlsání může být zdravé, stačí zvolit správné suroviny. Tuto lahodnou kaši připravíme z jáhel, které jsou dobře stravitelné a plné důležitých minerálů a vitamínů.…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu na 180 °C.Všechny suroviny smícháme v míse, nejdříve sypké a pak přidáme vše…
Sladko-slané kombinace jsou u grilování velmi oblíbené a vyhledávané. Existuje celá řada sladkých marinád či grilovacích omáček, a mezi ně patří i tato brusinková.…
Osvěžující nepečený dezert s jablky a broskvemi, v sobě spojuje lehkost ovocných chutí a jemnost krémového základu. S bohatou vrstvou želé a šťavnatého ovoce. Skvěle se…
S pomalým hrncem vykouzlíte v kuchyni řadu lahodných pokrmů, a to s minimálním úsilím. Jídlo si zachovává všechny živiny i přirozenou chuť. Kližka z pomalého hrnce je…
Šťavnatá jablka zapečená pod nadýchaným piškotem s ořechy tvoří koláč, který spojuje jemnost i výraznou chuť. Skvělý k odpolední kávě, rodinné oslavě i jako sladká tečka…
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v…
Jelítka jsou zabijačkovou pochoutkou typickou pro naši zemi. Jejich výrazná masová chuť se skvěle snoubí s dušenou ovocnou směsí. Do té použijeme sušené švestky a kousky…
Voňavý, jemný a krásně vláčný koláč ve kterém se sladkost jablek spojuje s jemným těstem. Jednoduchý na přípravu, skvělý k odpolední kávě i jako sladká tečka po obědě. S…
Šťavnaté vepřové maso a sladkokyselá jablka tvoří dokonalou kombinaci, která potěší nejen na podzim. Jednoduchý recept je skvělý tip na netradiční oběd nebo večeři.…
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a nakrájame na mesiačiky . V panvici vhodnej do rúry , rozpustíme maslo s cukrom . Potom pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni…
Brambory jemně nastrouháme. Mouku prosijeme s práškem na vál, přidáme brambory, cukr, změklý tuk, žloutek a zpracujeme na vláčné těsto, které vložíme do tukem vytřené…
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce…
Smícháme mák, mandle, prášek do pečiva a sůl.V jiné misce vyšleháme celá vejce s kokosovým mlékem a cukrem. Pak přidáme směs máku, mandlí s práškem do pečiva a solí a…
Rozdělíme těsto na 2 nebo 3 díly (podle velikosti plechu). 1. varianta: rozválíme, posypeme strouhankou, poklademe strouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem,…
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly…
Sádlo necháme v teple a smícháme se 4 lžícemi hladké mouky na kašovitou hmotu. Mouku, smetanu a vejce zpracujeme na vále na hladké těsto, rozválíme, potřeme směsí sádla…