Jablečné řezy naší babičky
Recept ještě nebyl hodnocenŘezy z křehkého těsta jsou výbornou volbou k pohoštění návštěvy. Šťavnatá a kyselkavá jablka dodávají říz a křehké, máslové těsto se rozplývá na jazyku. Řezy nakrájejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řezy z křehkého těsta jsou výbornou volbou k pohoštění návštěvy. Šťavnatá a kyselkavá jablka dodávají říz a křehké, máslové těsto se rozplývá na jazyku. Řezy nakrájejte…
Nestihli jste zkonzumovat jablka a nyní už nejsou příliš lákavá na pohled? Nevadí, výborně je zužitkujete v tomto receptu na jablečný moučník. Buchta je dokonale vláčná…
Krásně vláčný koláč z jogurtového těsta, s náplní skládající se z jablek, brusinek a ořechů, příjemně voní po skořici a pomůže vám naladit tu pravou podzimní atmosféru.…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Chcete upéct moučník a nemáte času na zbyt? Máme pro vás tip. Stačí připravit těsto, rozválet na dva pláty, jeden pokrýt strouhanými jablky, přiklopit druhým a dát…
Nadýchaná a šťavnatá jablečná buchta je časově nenáročná. Při podávání můžete být kreativní a z moučníku vykrojit například kolečka, která dozdobíte podle vlastního…
Nadýchaná a šťavnatá jablečná buchta je časově nenáročná. Při podávání můžete být kreativní a z moučníku vykrojit například kolečka, která dozdobíte podle vlastního…
Příjemně nasládlá a svěží pomazánka z Lučiny je ideální svačinkou i pro vaše nejmenší. Kombinace nasládlé mrkve a jablek s čerstvým sýrem, namazaná nejlépe na kváskovém…
Pohanka je řazena mezi superpotraviny, je přirozeně bezlepková a dodá nám potřebné živiny a vitamíny. Kaše na snídani z pohankových vloček je dokonale výživná, doplníme…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Zkuste vámi oblíbené suroviny bramborového salátu ochutit zajímavou a velmi netradičně pojmenovanou zálivkou obvyklou v rodině autorky. Možná ji zařadíte do repertoáru…
I mlsání může být zdravé, stačí zvolit správné suroviny. Tuto lahodnou kaši připravíme z jáhel, které jsou dobře stravitelné a plné důležitých minerálů a vitamínů.…
Perník patří mezi moučníky, které zvládne připravit i začátečník. Lité těsto doplní nastrouhaná jablka, která zajistí, že moučník bude dokonale vláčný a šťavnatý. S…
Buchta s jablečnou náplní z remosky je jednoduchý dezert, který voní po skořici a domácí pohodě. Remoska jí navíc dodá krásně vláčnou strukturu a zlatavou kůrku –…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Česneková pomazánka má mnoho podob, někdo jí ještě nastavuje majolkou, někdo tvarohem, jiný používá strouhaný tvrdý sýr. V každém případě je velmi chutná a při oslavách…
Smoothie je skvělý způsob, jak konzumovat více ovoce nebo zeleniny a ovocné smoothie s hroznovým vínem, jablkem a banánem je přímo vitamínová bomba. Díky slunečnicovým…
Sladko-slané kombinace jsou u grilování velmi oblíbené a vyhledávané. Existuje celá řada sladkých marinád či grilovacích omáček, a mezi ně patří i tato brusinková.…
Osvěžující nepečený dezert s jablky a broskvemi, v sobě spojuje lehkost ovocných chutí a jemnost krémového základu. S bohatou vrstvou želé a šťavnatého ovoce. Skvěle se…
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, rum, skořice a jemná vanilka. To vše je ukryto v…
Muffiny jsou výborná svačinka do ruky nebo na cesty. Tyto jsou bez mléka a vajec. Vláčnost jim dodávají šťavnatá jablka, která voní podzimem. Příprava je snadná a rychlá…
Díky pečení ve vlastní šťávě zůstane maso křehké, náplň se krásně propojí s chutí přísad a koření. Alobal zajistí, že se vše upeče bez zbytečného vysoušení. Jednoduchý…