Vepřová játra koloniála Jíry
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá.Nakrájíme na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na tenké nudličky. Nesolíme, neboť játra by byla tvrdá.Nakrájíme na velmi jemné kostičky slaninu a cibuli. Na pánvi…
Vepřová játra opepříme a poprášíme solamylem. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a z obou stran je propékáme cca 2 minuty. Játra by měla zůstat uvnitř růžová, ne…
Na sádle spěníme nahrubo nakrájenou cibuli s na kostičky nakrájenou slaninou, přidáme odblaněná nakrájená játra, okořeníme a restujeme asi 5 minut. Zalejeme vodou nebo…
Játra jsou v kuchyni velice podceňovaná. Když jsou však dobře připravená, překvapí vás svojí chutí. Navíc obsahují různé vitamíny a minerály. Játra na smetaně nejlépe…
Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do hrnce s trochou vepřového sádla. Přidáme nakrájenou cibuli a společně osmažíme dozlatova. Srdce a játra nakrájíme…
Vepřová játra nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme na oleji ze všech stran. Pak játra přendáme na talíř a přikryjeme je dalším talířem, abychom je udrželi v…
Postup na knedlíčky: Játra odblaníme a na jemno umeleme či rozmixujeme. Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou…
Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým kořením, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy…
Veprove maso nakrajime na platky, naklepeme, nakrajime na ctverecky, cibule na ctvrtky a vse stridave napichneme na jehly nebo spejle. Pokapeme je olejem a opekame anebo…
Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…
Játra očistíme, brambory ve slupce uvaříme do poloměkka . Brambory oloupeme, stroužek česneku také oloupeme, brambory nakrájíme na silnější plátky a játra opepříme. Na…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Tradiční masopustní guláš se vaří nejen z vepřového masa, ale i z vnitřností, špeku a klobás. Také proto se stal symbolem masopustního hodování. Připravte ho letos podle…
Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť…
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na cca 15 mm silné plátky a po okrajích je malinko nařízneme. Plátky prošpikujeme na delší špalíčky nakrájenou slaninou a po obou…
Játra nakrájíme na menší kousky a zprudka opečeme spolu s nakrájenou cibulí v hlubší pánvi na oleji.Podlijeme vínem a vodou se zeleninovým bujonem, přikryjeme a necháme…
Tato jedinečná kombinace jemně dušených vepřových jater s aromatickým kořením vám zajisté zachutná. Jako přílohu si k tomuto pokrmu můžete připravit rýži, nebo hranolky.
Zapneme si troubu na předehřátí.Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na 2cm plátky a lehce poprášíme pepřem.Očištěné brambory nakrájíme na cca 3-4cm kolečka, cibuli na…
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka…
Vepřová játra opláchneme, zbavíme blan a nakrájíme na velmi malé a krátké nudličky.Slaninu a cibuli si nakrájíme na malé kostičky.V hrnci orestujeme slaninu a přidáme…
Pokrájený špek opečeme, po chvíli přidáme pokrájenou slaninu a znovu opečeme. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli, lehce osmahneme, přidáme pokrájená játra. Až se šťáva…
Čas od času je dobré zařadit do jídelníčku, také pokrmy z vnitřností. Pokud je připravíte podle tohoto receptu, určitě si na nich pochutnáte. Vše uvaříte v jenom hrnci.…
Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.…