Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra vepřová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Moravské jitrnice

Moravské jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…

Játrový sýr podle ČSN

Játrový sýr podle ČSN

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Stálice našich lahůdek - játrový sýr ve tvaru cihličky, ve špekovém kabátku, obalený staniolem, běžně nazývaný Paštika ve stříbře! Zkusíte podle zdejšího receptu znovu…

kimlo

195 min

Játra se zakysankou

Játra se zakysankou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka. Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem,…

Bibinka

45 min

Domácí jaternicový prejt

Domácí jaternicový prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…

janky3

150 min

Obi pajšl

Obi pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…

Vaclav Fronek

140 min

Jehla pana starosty

Jehla pana starosty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Maso nakrájíme na větší kostky.Také játra nakrájíme na zhruba stejné kostky, jako kýtu.Kostky z vepřové kýty pokapeme citronem a olejem a dáme na 2 hodiny do lednice.Na…

Maso dvou barev - čínská kuchyně

Maso dvou barev - čínská kuchyně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho…

casino

20 min

Zabíjačkový guláš

Zabíjačkový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…

Prejt

Prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Žemle nakrájíme, navlhčíme vodou a lehce vymačkáme, utřeme česnek se solí, majoránkou a pepřem.Předem uvařené koleno nasekáme nadrobno, přidáme žemle, utřený česnek,…

Gregusa

90 min

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Zavařenou játrovou paštiku využijete při mnoha příležitostech. Ať už při posezení s přáteli a nebo když nevíte, co namazat na chleba ke svačině. Její lahodná masová chuť…

plska

255 min

Pečená játra v alobalu

Pečená játra v alobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Játra očistíme a nakrájíme na plátky a dáme do pekáče vyloženého alobalem (alobal vytřeme sádlem ), cibuli nákrájíme na plátky a poklademe jí hojně játra, opepříme a…

panvicka

60 min

Dušená játra v pomalém hrnci

Dušená játra v pomalém hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do pomalého hrnce jsem dala cca 400 ml vody a pustila hrnec naplno.Pak jsem si opláchla játra, nakrájela na menší kousky cca 3 x 3 cm.Na drobno cibulku osmažit na pánvi,…

Maminčino kuře s těstovinami

Maminčino kuře s těstovinami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme, Osolíme, vložíme do pekáče a přidáme máslo a slaninu. Trochu podlijeme vodou a upečeme dozlatova, během pečení občas přelijeme…

RubyRom

80 min

1 2 3 4 5 11

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více