Biftek chudých s volským okem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pro začátečníky 21 názorů

Suroviny

vepřová játra nakrájená na plátky cca 2 cm vysoké ( na 1 porci cca 150 g)
pepř
vejce ( množství podle počtu strávníků)
solamyl
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra opepříme a poprášíme solamylem. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a z obou stran je propékáme cca 2 minuty. Játra by měla zůstat uvnitř růžová, ne příliš krvavá. Osolíme až hotová játra, jinak by nám při tepelné úpravě ztvrdla.

  2. Na jiné pánvi na oleji připravíme volská oka. Játra s nimi podáváme.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 340 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Biftek chudých s volským okem

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • casino casino

    No, při prvním pohledu na obrázek v podobných jsem myslel, že Biftek chudých = spálená topinka

    Odpovědět

  • fialenka fialenka

    taky dělám :-D anglická :-)jen obaluju v mouce a po osmažení sůl, pepř, kečup, hranolky tatarka prostě bašta:-p:-p jen je nemůžu dělat moc často mužíček nesmí vnitřnosti:-(

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Vaclav Fronek:V pohodě, jen jsem chtěla objasnit ten název, třeba i pro jiné;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    1974andrea:Já to dobře chápal. NEBOJ. Ber to jako akademické kecání. Však mne znáš, jsem tokovej žvatlal a reaguju jen na to co mi chutná a to tvoje jídlo je. PROTO VELKÁ POCHVALA a k játrům pokora. Jesli jsi to myslela jako kritika tak to NEBYLO . Je to uznání, chvála, atd.atd.atd jen super.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Vaclav Fronek:Vašíku, já to myslela jako levnou alternativu, kterou si může dopřát každý a častěji;-) A díky:-K

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Andrejko. Udělala jsi mi velikou radost. Akorát ten název pro chudé ??? Nejsem velkej boháč, ale játra zbožňuji. Jak vepřová, tak drůbeží. Jalo omajdu a i jen tak jako ty smažené. A moji kluci "jezevčíci", slintají když je dělám.Ne moc dlouho"moc nepotřebují",jinak ztvrdnou. JSI SUPER a máš ode mne +bodík 14

    Odpovědět

  • hosta hosta

    zuzun:ani já jinak nejím, takhle ano, i drůbeží a králičí a ráda:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    tohle dela mamka, je to jediny zpusob jak do me dostat jatra!:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Tak vidím, že mnohým z vás pohled na recept oživil něco v paměti. To bylo také účelem a i já mám toto jídlo spojeno s dobou dřívější. Nicméně občas si ráda " zavzpomínám" ;-) Díky všem:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Počas gravidity som bola veľmi chudokrvná, musela som do seba dostať nejakou formou železo, okrem liekovej formy. Asi každý druhý deň som si bravčovú pečeň - játra - opekala. Po otočení som plátky len okorenila a osolila. Baštila som s kusom chleba a vôbec sa mi pečienka neprejedla. Mám ju rada doteraz. A krvný obraz som mala potom skvelý...(o škodlivinách v pečeni sme ešte veľa nevedeli)
    Máš to pekné, zas...:yes:

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Tak já jako paměťník to znám jako játra po anglicku,nejlepší dělali na Betlémském náměstí u Plebána.:-p;-)Jo,kde ty loňské sněhy jsou?;-(
    Jinak Andreo děkuji za oživení paměti.:-8:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Když jsme před 20 lety chodili občas na večeře, tak to bylo manželovo oblíbené menu :-D;-) Někdy mu chutnalo, ale někdy to měl, jak podrážku. Tento biftek chudých taky není tak jednoduchý a taky záleží na "mase" ;-):-))

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Játra jako minutku jsem mívala a stále mám moc ráda a občas si je udělám, ale jen pro sebe. Maminka dělávaka spíš dušená játra, já ale je měla raději takto :-) Hranolky, tatarka nebo obloha...mňam:-p S volím okem je to pro mne novinka. Dávám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: biftek z jater biftek z veprovych jater volské oko recept jatra jako biftek bifteky z jater vepřová játra biftek biftek se sazenym vejcem jak dlouho smazit volsky oko veprove s volskym okem biftek s hranolky vepřová játra na pánvi biftek s hranolkami biftek hranolky biftek s hranolkama tousty s volským okem hranolky s volskym okem volská oka belémský pepř jatra biftek maso s volim okem