

Vepřová játra "La Alcron"
Suroviny 1 porce
- 200 g vepřových jater
- 2 lžíce Worchesteru
- 3 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžička chilli koření (tekutého)
- cca 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- olej
- trochu vody
Postup přípravy receptu
Vepřová játra nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme na oleji ze všech stran. Pak játra přendáme na talíř a přikryjeme je dalším talířem, abychom je udrželi v teple.
Na výpeku z jater orestujeme na plátky nakrájený česnek a dáváme pozor, abychom ho nespálili a nezhořkl.
Když je česnek malinko růžový, přidáme worcester, kečup a čili necháme probublat, aby se chutě spojily. Pak přidáme játra a cca 1/2 dcl vody a ještě malinkou chvilku-asi 3-4 minutky necháme probublávat.
Nakonec osolíme, opepříme podle chuti. Podáváme s rýží, opečenými bramborami, nebo hranolkami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-recept mi přišel meilem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová játra "La Alcron"
-
K vepřovým jatýrkům "La Alcron" jsem volil domácí chleba a omáčku jsem navíc decentně vylepšil přidáním rozmarýnu a drceného kmínu a nakonec posypal smaženou cibulkou... Lahoda !
-
MamlajdaD: Co bych mazala?
Jsem moc ráda, že jsi vyzkoušela. Já tahle jídla taky miluji, ale snažím se hubnout, takže teď na to ani nekoukám
-
JanaDorazinová: "Už je to uděláno,
už je to snězeno,
tralala, tralala,
moc jsem si pochutnala!"
Jani, fakt moc dobrý,já tyhle pikantnější věci mám ráda,
tak jsem si dala "do sosáčku"! Dík za recept, budu opakovat!
(Jo, fotka jako důkaz, ale jestli se ti nelíbí, tak se klidně může smazat, žádný problém!
) Zdravím!
-
hifiklub: díky
-
hodně dobré
-
Díky moc všem. Jater tady máme kupu, pravda ale je, že každá jsou jiná a každý si najde ta svá, podle své chuti
-
Přišli jsme konečně játrům na chuť, tak ráda vyzkouším.
-
Tak to je vyloženě hodno michelinské restaurace. Ale manža ani nepozná, že to jsou játra, jak mu bude čvachtat.
-
-
rebeka: to vůbec nejsi sama
-
na tento recept brzy dojde.. bude to pikantní, což já hoodně můžu a ta šťávička má táák krásnou barvu, že mám zase na něco chuť
-
Pečienku mám rada v každej forme, určite takáto pikantná je skvelá...
-
Bahula: Já mám ostré moc ráda, snesla bych i víc
-
-
Zajimavé a asi pěkně ostré