Banánový chlebíček s řepou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte doma přebytky velmi zralých banánů, můžete je jednoduše využít při přípravě výborného chlebíčku. Je vláčný, i bez cukru v těstě pěkně sladký a díky řepě má…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte doma přebytky velmi zralých banánů, můžete je jednoduše využít při přípravě výborného chlebíčku. Je vláčný, i bez cukru v těstě pěkně sladký a díky řepě má…
Formu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.…
Dort bez mouky pro ty, kteří kvůli zdravotnímu omezení nemohou běžné moučníky. Navíc velmi jednoduchý na přípravu, která složitě jen vypadá. Je nejen hezký, ale i velmi…
Makové řezy bez lepku nabízí alternativu pro ty, kteří ze zdravotních důvodů nemohou lepek. Bezlepkové korpusy bývají někdy sušší, ale tento je díky zakysané smetaně…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový…
na korpus: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 180g) a vyšleháme do husta. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 180g cukru, můžeme přidat pár kapek esence.…
Těsto: Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháváme po částech cukr. Nakonec důkladně…
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do…
1:: Smetanu na světlý krém necháme přejít varem a odstavíme. Vložíme do ní na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu a za stálého míchání ji necháme zcela rozpustit. Krém…
Tmavou čokoládu nalámeme na menší kousky a necháme ji ve vodní lázni rozpustit. Vmícháme máslo s cukrem a necháme alespoň 5 minut zchladnout. Poté metličkou vmícháme…
Krok 1. Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dáme do misky a při středním stupni a necháme rozpustit v mikrovlnce. Zhruba po 20 vteřinách mikrovlnku vždy…
V míse smícháme obě mouky, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a lněné semínko. V jiné misce smícháme marmeládu s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem. Tekutou směs…
V míse smícháme obě mouky, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a lněné semínko. V jiné misce smícháme marmeládu s olejem, mlékem a vanilkovým extraktem. Tekutou směs…
Lahodné vláčné muffiny z celozrnné mouky s bohatou chutí hořké čokolády krásně voní po mandlích. Jejich příprava je velmi snadná, zvládne to i začátečník. Pokud máte…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme,…
Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesejeme…