Božskorolský dortořez

srettka Kuchařka: srettka

Moučníky , Řezy 37 názorů

Suroviny

Na spodek:
1 plátek kupovaného listového těsta
Na první náplň:
2 vanilkové pudinky
3 PL cukru krupice
0,7 l mléka
marmeláda
Těsto:
5 vajíček
10 dkg cukru krupice
2,5 lžíce hořkého kakaa
čajová lžička rumu
Vrchní krém:
2 zakysané smetany
1/2 pomazánkového másla nesoleného
1 PL cukru krupice
1 PL vanilkového cukru
hořké kakao
ovoce na dozdobení
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy (průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový mantinel přes a propícháme vidličkou.

  2. Dáme péct na 10 min na 160°C. To samé uděláme s druhou polovičkou těsta.

  3. Mezitím si uvaříme klasicky pudink.

  4. 1/2l mléka dáme vařit, ve zbytku mléka rozmícháme oba pudinky a cukr.

  5. Vlijeme do horkého mléka a svaříme hustý pudink.

  6. Jeden plát listového těsta necháme ve formě. Druhý pizzovým rádýlkem a nebo nožem překrojíme na 4x.

  7. Trojúhelníčky zkrátíme na půl jejích šířky a vyložíme jimi boku formy.

  8. Nalijeme pudink a dáme na 10 min zapéct na 150°C.

  9. Nyní na lehce zapečený pudink rozetřeme marmeládu.

  10. Na hnědé těsto vyšleháme oddělené žloutky řádně s cukrem, rumem a kakaem, až se cukr rozplyne.

  11. Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z pěti bílků s troškou soli.

  12. Hmotu naneseme na pudinkovou náplň a dáme péct cca na 20-30min na 160°C.

  13. Těsto se nafoukne a po vyjmutí poklesne, to není na závadu.

  14. Upečený korpus dáme vychladnout.

  15. Kysané smetany s cukrem a pomazánkovým máslem, které dodá zpevňovací efekt, vyšleháme a naneseme na korpus.

  16. Pomocí vidliček uděláme zdobný povrch(střídavě děláme proužky na šířku a na délku).

  17. Pomocí sítka lehce poprášíme kakaem a dáma odležet.

  18. Pak už jen na talířku dozdobíme ovocem.

Poznámka

Božskorolský proto, protože jsem využila těsto bez mouky na Božskou rolku ;-)

http://www.toprecepty.cz/recept/17197-bozska-rolka...

Hnědé těsto je uprostřed, krém kolem. A to natáhlo vlhkost pudinkovou a krémovou, moc dobré ;.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 583 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Božskorolský dortořez

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    To je fakt sebemrskačství, vlézt sem po večeři :-D:yes: Nádhera :-):-K

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    sarovka:tak jim to nekolikrat za rok cvicne vodlej ze sadry, pekne nabarvi vodovkama, at je to jak živé . . uvidis, ze po takovym koštu k tomu zacnou pristupovat dustojneni a vazneji, plni pokory a uznani k tvemu gastro umu:-D

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    srettka: No to bych se musela doma zamknout, žadonící zvěř nechat za dveřmi. Ale jak dílo ochránit před sebou:-?:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Sarovka:servus saruline, aale piknu kdyz je doma kliid. hlavne prave na to foceni, bo se u toho vztekam, poskakuju kolem jako pod proudem a furt se mi neco nelibi. jinak pohoda:-))

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Sretti, tvou bolavou cestou ke gastronomickým úspěchům nepůjdu:-D To radši budu šmírovat tvé recepty;-) Opět super recept a úžasné fotečky:-K:yes: Kdy pečeš, abys to mohla vyfotit:-? Tohle dílo kdyby se ocitlo v naší rodině, tak vyfotím akorát hodně rukou v pohybu;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Lolozlo Lolozlo

    Mmmm...dala bych si nechceš mi to přijít upéct? :-)) ;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    senky:to né já má milá senkulko, to moje schauma. . .éé múza moje bláznivá jsem chtěla říci:-)) se většinou udeřím do toho kulového útvaru na krku, před očima se rozpochodují všici svatouši a já šmíruju, co má kterej ku svačině a pak to přiznávám bez mučení, okopíruju:-8

    Odpovědět

  • senky senky

    Tak toto mi tedy uniklo:-O:-O jak je to možné, nechápu;-) Je zo nádhera, kam na ty nápady Ty jedna srettko srettkovatá jedna chodíš;-):-D:-D nemaje slitování s lidem bídným diabetickým:-D:-D
    Jinak: skláním se před Tvojí nápaditostí, šikovností a pekařskocukrářským umem;-):-K:-K + kulatý 30.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    fuuuha, okrem toho ze musi byt chutove bozi, tak je aj skvele nafoteny....

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Krásné :-p:yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Eliza:jsem se sem dostala až dnes:-/...placky jsem pekla dvě, postupně v jedné formě. první jsem použila na to rozkrájení na mantinel a druhou pak na to dno řezu;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    panna šretkovic ráno vstala, aby nám krasavce ukázala:-K:-K
    a že se poved, dortořez.. o tom ví sto lidí dnes.. krásně nám ho nafotila, hezky česky popsala, mě nezbývá teď, milá srett, dát ti boda a to hned:-K:-K:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Luxusní;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nádhera...:yes: Jsem dneska nějaké blbé, ale s těma trojúhelníčkama to nechápu a ty kulaté placky - ty se mají péct dvě? Znamená to - upéct jednu, vyjmout, nachat vychladnout formu a upéct v ní druhou placku? Nebo tu druhou na jiném plechu?
    Recept se mi moc líbí a ráda bych ho realizovala, proto se tak nablble vyptávám...

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-p:-pTo je zase parádička:-O:-O:-Oúžasný dortořez,krásný postup a fotografie.. jedna báseň:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: dorto koláč do dorto kosty z listového těsta s pudinkem dortořez top recepty recepty na dia řezy prošlé listové těsto recepty luxusni blazniva buchta prošlé mascarpone piknu.cz bo upéct z bílků muffiny odřezky z korpusu indicke placky z kysane smetany tvaroho vanilková zmrzlina kosty z listového těsta pudink listový koláč s náplní z pomazánkového másla ráda šmíruju domácí pizza ze dvou vrstev listového těsta top recepty dorto rez moucnik bo kulate formy