Letní guláš s masem i zeleninou

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

750 g vepřového ramínka nebo libového žebírka
2 PL sádla (nebo i oleje)
sůl, špetka pepře a 1-2 kávové lžičky papriky i trochu pálivé papriky
1 menší cibule
2 kedlubny
1 pórek (menší až střední velikost)
1 cuketa
1-2 papriky
1-2 rajčata
trochu vývaru na podlití
lžíce hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme 2 PL sádla a na ně dáme rozkrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. K cibuli přidáme rozkrájené osolené maso, osmahneme, přidáme sladkou i ostrou papriku a dusíme pod pokličkou. Občas masem zamícháme, aby se maso nepřichytilo a podléváme trochu vodou. Když je maso už téměř měkké, přidáme k němu kedlubny, později přidáme na kolečka rozkrájený pórek, papriku a cuketu a vše ještě malou chvíli dusíme.

  2. Potom zaprášíme hladkou moukou, orestujeme ji, zalijeme vývarem, dobře zamícháme a necháme nejméně 10 minut povařit, aby se omáčka spojila dohladka. Během prováření přidáme pokrájená tvrdá rajčata (kdo chce, může je oloupat).

  3. K letnímu guláši podáváme vařené brambory.
    Pokud některý druh zeleniny nemáme, můžeme vynechat a zase naopak, pokud máme jinou vhodnou zeleninu, můžeme přidat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Letní guláš s masem i zeleninou

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja59: Evičko, jen zírám nad tou tvojí rychlostí i pohotovostí!:-O<3;-):-D Děkuji za vyzoušení, udělalas to parádně barevné, super! :yes::yes: Zase jsem šťastná jako blecha v kožichu:-D;-), moc se ti to povedlo!<3:-K A z té fotky , z té mám radost (má jednu nevýhodu - dostávám z ní hlad!;-):-D:-D:-D) Tak moc a mockrát děkuji za vyzkoušení receptu, za pochvalu a stotisíc díků za tu krásnou fotku!:yes::yes::yes:<3:-D Děkuji a moc zdravím!:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Včera večer jsem potřebovala nějakou rychlovku, tak jsem použila vepřové ve vlastní šťávě z rodinné farmy ( dostala jsem na ochutnání vzorek), a dál postupovala podle receptu - jen bez té fáze dušení masa. Přidala jsem mlaďoučký celer na nudličky, pórek a papriky tří barev, lehce zahustila....
    Kombinace zeleniny s masem nemůže zklamat...dobré to bylo....

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo