Kuřecí kousky dušené na cibuli, kedlubně a mrkvi

Dietní recepty Redukční Doba přípravy: 45minut 5 názorů

Dietní recepty Redukční Doba přípravy: 45minut 5 názorů

Suroviny 3 porce

2 větší kuřecí řízky
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kari koření
1/2 lžičky pepře
1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek:
bazalka
libeček
2 mrkve
1/2 kedlubny
sůl
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky, česnek nakrájíme na kostičky nebo ho můžeme nastrouhat na jemném struhadle, mrkev a kedluben nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Do hlubší pánve dáme rozpustit 1 lžíci másla s trochou oleje. Přidáme cibuli a kuřecí maso. Krátce orestujeme, přidáme česnek, bylinky, sůl, pepř, kari koření a promícháme. Podlijeme vodou a dusíme dokud nemáme kuřecí maso měkké.

  3. Potom přidáme mrkev a kedluben a necháme podusit zhruba 10 minut. Zelenina by měla být jemně křupavá ale ne syrová. Omáčku můžeme jemně zahustit hladkou moukou nebo solamylem. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Množství omáčky si každý upraví podle své chuti.

Komentáře k receptu Kuřecí kousky dušené na cibuli, kedlubně a mrkvi

Tématické fráze: kuře na kedlubně kuře na kedlubnách kuřecí maso dušené s mrkví kuřecí řízk na cibuli kuřecí kousky dušené kuřecí maso s mrkvi kuřecí na kedlubne maso na mrkvi a kedlubně kuřecí na mrkvi dušený kedluben s mrkví dušené kuřecí kuřecí kousky s mrkví kureci kousky na cibulce kureci kousky na mrkvi recepty z kuřecího masa maso na kedlubně kedlubna s mrkví kedlubny s mrkví kuřecí kousky v mrkvi kuřecí dušené