Zapečené kedlubny s pórkem a mozzarellou

Zeleninová jídla Doba přípravy: 30 minut + pečení 3 názory

Zeleninová jídla Doba přípravy: 30 minut + pečení 3 názory

Suroviny 4 porce

4 velké pórky
4 velká rajčata
2 kedlubny
125 g Mozzarelly
sůl
pepř
125 ml smetany
1/8 l mléka
100 g strouhaného tvrdého sýru
2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka, kedlubnu očistíme a taktéž nakrájíme kolečka, mozzarellu pokrájíme na kostičky.

  2. Formu vymažeme máslem, ve střídavých vrstvách poklademe kedlubny, rajčata a pórek, osolíme, opepříme, posypeme mozzarellou.

  3. Zalijeme mlékem se smetanou, zasypeme sýrem a poklademe kousky másla.

  4. Pečeme asi 40 minut na 160°C.

Poznámka od kuchařky

Je to osvěžující a lehká večeře například s opečeným toastem, ale jde to i k obědu třeba s bramborem.

Komentáře k receptu Zapečené kedlubny s pórkem a mozzarellou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Manžel potvrdil, že to bolo výborné :yes: Ja nemôžem posúdiť, lebo tepelne upravený kaleráb nejem. :-D:-D Ale surové to bolo výborné :yes::-D Takže manžel si dal dupľu a udeľuje bod :-D;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    ja to delam podobne, ale bez porku :) musim zkusit

    Dokonalé je, místo kedlubny dát patizon, vynechat mleko a smetanu :) jen olivovy olej.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Něco podobného dělávám, ale s blaťáckým zlatem :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené kedlubny zapečena kedlubna zapečený kedluben zapékané kedlubny zapékaná kedlubna mozzarella recepty zapečná kedlubna zapecena kedlubny kedlubny zapečené kedlubny recepty kedluben zapeceny kedlubna zapečená zapekany kedluben zapečené kedlubny recept kedlubna recepty kedlub zapečený brambory zapecene s kedlubny zapecena kedlubna s mozzarelou plněný zapékaný kedluben plneny kedlub