Babiččiny kedlubny na smetaně

Petra.zalis Kuchařka: Petra.zalis

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

3 kedlubny (menší)
kousek másla
3 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
3 bobkové listy
špetka kari
špetka soli
1 lžička citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme mouku (uděláme jíšku) do zlatova, podlijeme vývarem a vložíme kedlubny nakrájené na větší kostky (můžou být jako hranolky).

  2. Přidáme bobkový list, špetku kari, špetku soli, citronovou šťávu a povaříme 20 minut na mírném ohni.

  3. Zalijeme smetanou, krátce povaříme a dle chuti dosolíme.
    Podáváme s vařenými bramborami posypanými krájenou jarní cibulkou.

Poznámka

Je to opravdu lahůdka, každý si může přizpůsobit recept dle svých chutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Babiččiny kedlubny na smetaně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo