Babiččiny kedlubny na smetaně

Zeleninová jídla Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 25 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

3 kedlubny (menší)
kousek másla
3 lžíce hladké mouky
200 ml zeleninového vývaru
100 ml smetany
3 bobkové listy
špetka kari
špetka soli
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme mouku (uděláme jíšku) do zlatova, podlijeme vývarem a vložíme kedlubny nakrájené na větší kostky (můžou být jako hranolky).

  2. Přidáme bobkový list, špetku kari, špetku soli, citronovou šťávu a povaříme 20 minut na mírném ohni.

  3. Zalijeme smetanou, krátce povaříme a dle chuti dosolíme.
    Podáváme s vařenými bramborami posypanými krájenou jarní cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Je to opravdu lahůdka, každý si může přizpůsobit recept dle svých chutí.

Komentáře k receptu Babiččiny kedlubny na smetaně

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kedluben na smetane babiččiny recepty kedlubny na smetaně