Zelenina do polévky

sumak Kuchař: sumak

Doba přípravy: 3 hod. Zavařeniny 9 názorů

Suroviny

30 dkg petržele
5 dkg petrželová nať
5 dkg celerová nať
20 dkg celer
40 dkg karotka
20 dkg kedlubnu
20 dkg cibule
10 dkg pórku
20 dkg květáku
40 dkg kapusty
2 stroužky česneku
1 celé máslo
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zeleninu a vše nastrouháme a pokrájíme na drobno.

  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme veškerou zeleninu a sůl a podlijeme hrnekem vody a dusíme 10 minut.

  3. Ještě horkou směsí naplníme sklenice, zavíčkujeme a sterilizujeme 10-15 minut.

Poznámka

skvělá věc, v zimě jen přidáme do hotové polévky a necháme prohřát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Zelenina do polévky

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Mě to vůbec nechutná, zkusila jsem to kdysi jednou a dost.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Sunarka: Zda se mi te soli strasne moc. Asi neco jako dochucovadlo, ale zeleniny takto pridate minimum.

    Odpovědět

  • Sunarka Sunarka(neregistrovaná)

    Taky bych chtěla přispět s receptem,jestli někoho zaujme.Zeleninu,co kdo má rád,mrkev,celer,petržel,kedlubna,kapusta,i růžičková,hlávkové zelí,prostě jak kdo si troufá,vše se namele na masovém strojku,na kilo namleté směsi půl kila soli,dobře promíchat,naplnit sklenice a bez zavaření vydrží i několik let,dokud se nesní.Dobrou chuť!

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Jana Pá: tak tohle přesně mě zajímalo, jak dlouho to vydrží v lednici po otevření. Protože určitě nedám celou skleničku po přesnídávce najednou do polévky. Vyzkouším.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Recept je:yes:, znám a dělávám, zeleninu je možno-měnit, podle toho, co máme doma a rádi konzumujeme, je to dobře rozepsáno:, já to např. dělám "od oka", nameleme si:-)), podusíme na másle a pak si naplněné skleničky opravdu nechám přejít varem v zavař.hrnci., jen vodu nepřidávám, zelenina pustí šťávu a máslo k tomu-podle mého stačí.Je to pohodlné v tom, že otevřu skleničku a lžíci vyberu náplň, dám do polévky a je to, nemusím převařovat, mám tam i "očka z másla" a sklenička vydrží v lednici cca měsíc v pohodě (sklenička např.od dětské přesnídávky atd.):-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    sumak - báječná záležitost :-D:yes: - trocha práce, ale pak skvělá rychlovka

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já taky dávám zamrazit, ale tohle možná zkusím:yes:, protože do mrazáku už se mi nic nevejde a celery letos dorostly do gigantických rozměrů:-D:-))

    Odpovědět

  • sumak sumak(autor receptu)

    Moje maminka toto dotáhla až do této podoby,protože stále vymýšlí jak co nejlépe usnadnit život řidiči kamionu.Já si jen do misky nasypu dva pytlíky polévky,přidám dvě lžíce zeleniny a zaleju vařící vodou.:yes:

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka

    dělám totéž, jen bez kedlubnu, a dávám zamrazit do velkého pytle. Zelenina zmrzne, pak ji rozbiji na sypkou směs a beru po hrstech k vaření

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zelenina do polévky zelenina do polévky v soli zelenina do polévky recept jak zamrazit zeleninu zelenina do polévek jak zavařit polévku zelenina do mrazáku zelenina na polevku jak zavařit zeleninu zavaření zeleniny zavařit zeleninu jak zavařit zeleninu do polevky jak dlouho vydrží polevka v lednici zavaření polévky jak zamrazit polevku jak zavařit polévky zelenina v soli na masle zavaření petržele polévková zelenina polévky ze zeleniny

Zapomněl/a jsem heslo