Kachní rizoto se zeleninou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

1 hrnek (250 ml) rýže
1 balení kachních krků
1 cibule
3 stroužky česneku
1 kapie
1 rajče
1 mrkev
kus pórku
2 růžičky květáku
1/4 kedlubny
4 listy kapusty
pár snítek libečku
1 lžička Vegety
sůl
pepř
5 lžic olivového oleje
petrželka kudrnka
tvrdý sýr
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout.

  2. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme osmažit a přidáme veškerou zeleninu: kapusta, kapii, mrkev, květák, kedlubu, rajče a pórek vše nakrájené na menší kousky, nasypeme Vegetu, osolíme jak třeba, dáme pepř, osmažíme, přidáme jednu malou naběračku vývaru z kachních krků, přikryjeme pokličkou a na malé teplotě dusíme, až je zeleninka měkká.

  3. Nakonec vmícháme obrané maso, natrhané na kousky, nasekaný libeček, smícháme a poté promícháme s prochladlou rýží (s teplou se to může mazat), aby bylo risoto nakypřené. Porce na talíři sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokrájenou pažitkou.

Poznámka

Tak dělám rizoto pokaždé, když koupím kachní krky, je to výtečné a ještě mám výborný vývar na polévku (recept je tu). Takže krky fungují hned 2x na celý dobrý oběd.

Vařím si rýži večer na druhý den, aby byla studená na promíchání s udušenou zeleninou s masem, tak je rizoto hezky vzdušné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kachní rizoto se zeleninou

  • Robert Robert(neregistrovaný)

    Prezentace na talíři - jako od dítěte.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Teď jsem ho opět udělala a tentokrát jsem ke kachnímu masu přidala ještě houby-masáky:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Super :yes: delali jsme z pecene kachny a vsem moc chutnalo díky:-!

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Zrovna mám v ledničce zbytky pečené kachny tak to vyzkouším.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibinko, dnes jsme si dali toto a bylo to výborné. Musela jsem ovšem přidat ještě kousek kuřecího, protože ze 6 kachních krků mi zbyly 3, když jsem je dala chladnout a odešla k PC. Prostě se vypařily a zbyly jenom obrané kosti :-D:-D:-D. Ale kachní krky určitě budu kupovat. Fotečku dodám večer :yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Bibinko-dobrotka.:yes:8:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Dávám bodík!:yes: S kachním masem to musí být lahoda!:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, to je nádhera, nes.... mne!;-(;-(;-(, opravdu krása a určitě super jídlo!:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, takováto jídla jsou mi strašně blízká a já ti za recept i fotopostup posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pipre, jsem o tom přesvědčená, že zachutná;-) Ty krky mají v Kauflandu(tam je kupuju)a určitě i v jiných marketech a jsou proti masům levné, něco do 30 Kč. Vyjde to jídlo dost levně:-D a ještě máš výbornou polévku.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Radmilis, ani nevíš, jak se tady tetelím blahem, že podle mne vaříš, až se z toho červenám:-*, ale mám z toho hodně příjemný pocit;-) V profilu se nedočítám tvůj věk, tak odhaduji, že budeš mladá a tak věř, že tu kuchařskou dovednost získáš praxí-to je ta pravá kuchařská škola a trvá pár let, není to hned věc od narození:-)Máš ale dobře zaděláno, víš proč:-?že jsi vstoupila na naše Topky, zkoušíš vařit, toužíš to umět a jak je vidět baví tě to, to je hodně důležité....jen tak dál:yes:
    Samosebou to udělej z krůtích krků, bude to taky ohromně dobré a pak písni, jak se ti risoto povedlo a jak chutnalo,prosím tě;-):-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bibinko, dík za tip. Přiznám se, že kachní krky jsem ještě nekupovala. Kachnu ani husu u nás nějak nemusí, nechápu proč, mně moc chutná. Pokud někde natrefím na kachní krky, rizoto podle tebe udělám, uvidím, snad doma zachutná.:yes:+2.

    Odpovědět

  • radmilis radmilis

    Vypadá skvěle, chutnalo by stejně i s krůtími krky? Vařím podle Vás dlouho a občas se to i povede, ale asi nemám v genech tu kuchařskou dovednost, a tak bych to chtěla umět..;-(

    Odpovědět

Tématické fráze: rizoto z kachního masa risoto rizoto s kachním masem kachní krky zbytky kachny co se zbytky kachny kachní risoto zbytek kachny zbytky z kachny recepty z kachního masa co se zbytkem kachny rizoto recept rizoto ze zbytku rizoto z pecene kachny kachní rizeto kachní zbytky rizoto z kachních drobů drůbeží risoto kachna zbytky zbytky pečené kachny

Zapomněl/a jsem heslo