Kovbojské fazole
Recept ještě nebyl hodnocenKovbojské fazole jsou klasický a velice oblíbený recept. A pokud použijete fazole sterilované, je i mnohem rychleji připravený. Pomohou vám nasytit rodinu poměrně levně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 548 kJ / 131 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 7,00 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 3,00 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 860 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Kovbojské fazole jsou klasický a velice oblíbený recept. A pokud použijete fazole sterilované, je i mnohem rychleji připravený. Pomohou vám nasytit rodinu poměrně levně…
Nikdy jste o tomto zelí neslyšeli, i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas tuto maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s…
Jednoduchý recept na pečené kuřecí špízy se zeleninou zvládne i úplný začátečník. Příprava nevyžaduje gril ani složité postupy, vše se upeče pohodlně v troubě. Použitou…
Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…
Cibuli nakrájíme najemno, česnek nasekáme a spolu usmažíme.Přidáme nakrájenou klobásu, prohřejeme, vmícháme papriku, mexické koření ( např. Fajitas) a zalijeme vývarem…
Hustá, kyselá soljanka pochází původně z ukrajinské a ruské kuchyně. Připravíme ji z uzeného masa, klobásy, rajského protlaku a papriky. Kyselost polévce dodáme kyselými…
Pikantní vepřová směs na maďarský způsob je plná chutí. Papriková klobáska, cherry rajčata a čerstvá paprika doplňují vepřové maso ve šťávě z masového vývaru. Přidejte…
Klasický bramborový guláš je velmi rychlým a vděčným jídlem. Můžeme jej uvařit jako rychlý oběd doma nebo taky třeba na chalupě či v kempu při dovolené. V tomto guláši…
Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Rychlovka v podobě bramborového guláše s uzeninou vylepšená přidáním fazolí. Fazole nejen zasytí, ale jsou i zdrojem důležitých vitamínů a minerálů. Proto našly fazole…
Přistoupíme ke šporáku a pokusíme se zapáliti hořák. Vzplane li zemní oheň, je to důkaz, že elementálové jsou nakloněni vaření našemu. Ve větším kastrólu osmahneme na…
Podle návodu uvaříme čočku do měkka, ale dejte pozor na rozvaření!Uvařenou čočku ihned propláchneme studenou vodou a dáme do mísy.K čočce přidáme na drobno nakrájenou…
Na oleji osmahneme hrubě krájenou cibuli a česnek, pak kolečka klobásy.Přihodíme nakrájenou mrkev a brambory, orestujeme jen krátce a zasypeme paprikou. Když se paprika…
Kysané zelí, kvalitní papriková klobáska a kopr tvoří skvělou kombinaci. Pochutnáte si na ní v této polévce, ve které se všechny chutě dokonale spojují. Navíc vás…
Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.Na rozehřátý olej vhodíme…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, maso na větší kostky. Rozškvaříme slaninu na sádle, přidáme cibuli a po orestování i česnek.Přihodíme maso, opečeme a…
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše…
Teplou a voňavou polévku uvítáme snad v kterýkoliv den. A plná zeleniny a masa i dobře zasytí. Inspirujte se podzimní verzí boršče z vývaru z masa hovězího, vepřového i…
Kuřecí gumbo je tradiční pokrm pocházející z jižní části Spojených států, konkrétně z oblasti Louisiany. Toto syté a aromatické jídlo kombinuje šťavnaté kousky kuřete se…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, uzeném špeku nebo oleji lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,…
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Kapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami…
Fazolová směs nabitá zeleninou a kořením, když máte opravdu velký hlad. Hodí se na víkendové vaření a pokud část odebereme než přidáme pálivé koření, můžeme mít oběd pro…