Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustová polévka s bramborem, houbami a klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Kapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami a houbami, zajisté si pochutnáte.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 784 kJ /
665 kcal
Bílkoviny22,04 g
Tuky37,30 g
Vláknina11,85 g
Cholesterol 148 mg
Sodík 881 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy56,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné proužky. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, sušené houby a chvíli dusíme Zasypeme moukou a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, kterou necháme rozvonět a hned zalijeme vodou. Rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Krok 3: Do vařící polévky vložíme brambory, kapustu a vaříme doměkka. Před koncem přidáme nakrájenou klobásu. Krok 4: Na závěr polévku dochutíme majoránkou, čerstvě mletým pepřem a posypeme cibulovou natí.

TIP: Oblíbené recepty z kapusty

Zveřejněno 24. 9. 2023

Poznámka autorky maris

Sušené houby můžeme nahradit čerstvými, které podusíme na kousku másla a v polévce krátce povaříme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustová polévka s bramborem, houbami a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQ3k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustová polévka s bramborem, houbami a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQ3k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Simona Skolakova: Simi, už jsem doplnila. ;-) Myslím, že název "ghí" je už v dnešní době hodně rozšířený, i v obchodech se prodává přepuštěné máslo jako ghí. Řekla bych, že naopak mladá generace začínajících kuchařek to zná a ví o co jde;-), ale díky za připomínku, v surovinách jsem upřesnila;-):-8

Já teda jen malinkou připomínku myslím,že začátečníci kuchařinky nemusí vědět co je to ghí;-)já sam jsem donedávna tápala a nepoužívala,tak bych to trošku upřesnila;-),jinak recept super,ale kolikrát si říkám když jsou to kuchařky znalé,že jim trošku uniká,že taky někdo teprve začíná!!!;-):-K:-K

magdalenka: Magdalenko, díky za upozornění, ztratila se klobása:-D, ale už je tam zpátky;-):-)

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuju:-K, byla dobrá;-)

Maris, mrkni na bod 3...

:-)<3:yes::yes: to fakt nemá chybu - kapusta, klobása a houby jsou skvělé :-K

Suroviny:
kapusta, brambory, houby sušené, klobása papriková, cibule, česnek, paprika sušená sladká, majoránka, ghee, mouka, sůl, pepř mletý, nať cibulová

Přidat fotografie receptu