Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka pro fajnšmekry

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 litrů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 769 kJ /
3 291 kcal
Bílkoviny212,56 g
Tuky250,79 g
Vláknina18,14 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 7,10 g
Sůl17,39 g
Sacharidy42,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dršťky dáme do 5 l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na malé kousky pokrájenou paprikovou klobásu a společně dovaříme. Dršťky zcedíme. Krok 2: Na sádle orestujeme slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, chilli a gulášové koření, zaprášíme moukou a lehce zasmahneme (jen velmi krátce, aby paprika nezhořkla) a zalijeme vývarem z drštěk. Krok 3: Pokud je vývaru málo, dolijeme ještě vroucí vodou. Přidáme pokrájené dršťky, majoránku, pepř a sůl a krátce provaříme. Před koncem varu dochutíme česnekem.

Zveřejněno 25. 2. 2011

Poznámka autorky duckie

Pokud použijeme na polévku dršťky čerstvé, musíme je nejdříve řádně očistit a následujícím způsobem povařit - vaříme asi 1/4 hodiny, potom vodu slijeme a dáme čerstvou, znovu povaříme a takto opakujeme nejlépe 2x - 3x. Dále postupujeme podle receptu.

Kdo chce méně polévky, přizpůsobí si množství surovin.

U nás se vaří ve velkém. Hovězí polévku vaříme dokonce v 10 l hrnci a po vychladnutí dáme do plastových kelímků do mrazáku. Stejně tak dršťkovou. Pak jen vyndáme potřebný počet porcí z mrazáku, rozmrazíme, ohřejeme a je to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka pro fajnšmekry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5AM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka pro fajnšmekry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5AM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dršťkovou vařím téměř stejně, jen bez masoxu a zbytečného míchaného koření. Přidala jsem foto.:-K

6 kostek masoxu pro 'fajnšmekry' :-D:-D:-D ale jinak super ingredience. S němi myslím ani masox není třeba.... přesto bod

ta je super:-K

Dršťkovku máme moc rádi,jen těch drštěk dávám větší množství:-*Za netradiční a krásný recept:-p+4:yes::yes:

Děkuji moc za přivítání Bibinko a také za bodík :-)

Duckie, držkovku milujeme, tak jsme asi fajnšmekrové;-), dávám ti 2.bodík:yes:
Jinak tě vítám v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeju ti, aby se ti tu hodně líbilo;-)

Tématické fráze:
drstkova polevka, jak očistit dršťky, drštková polévka recept, jak se vaří dršťková polévka, držtkova polévka, dršťková polévka babica, dršťková polévka z předvařených, nejlepší dršťková polévka, drštková polévka z předvařených drštěk, drštková polévka z čerstvých drštěk, recept na držkovku, vaříme dršťkovou polévku, recepty- drštková polévka, nejlepší drštková, vaříme drštkovou na polévku, drstkova polevka podle babici, polevka drstkova, drštková, čerstvé drštky, guláš z drštěk

Suroviny:
dršťky, cibule, česnek, sádlo, slanina anglická, klobása papriková, masox hovězí, bobkový list, zázvor čerstvý, paprika sušená sladká, chilli, koření gulášové, koření madarský guláš, majoránka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu