Paella bez mořských potvor
Recept ještě nebyl hodnocenPaella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Paella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv…
Uvaříme brambory. Mezitím než vychladnou, tak na másle osmahneme zeleninu. Máslo necháme rozpustit a přidáme cibuli, na kostky nakrájenou klobásu, mrkev, celer, petržel…
Kotlety naklepeme,na okrajích a okolo kosti nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, dáme ital. koření. Na teplé pánvi opečeme anglickou až pustí tuk, vyjmeme,…
Nádivka: Do mísy nasypu na kostky nakrájené staré housky. Přisypu nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na…
Maso si pokrájíme na malé kousky , okořeníme kořenící směsí MEXIKO , promícháme a dáme na hoďku do ledničky proležet. Pórek si nakrájíme na slabá půlkolečka, stejně…
Nejprve si na pánvi zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, k ní přidáme nahrubo nastrouhané klobásy a orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme sklenkou…
Všechny tři cibulky nakrájejte a osmahněte dozlatova na oleji spolu s klobásami. Osolte, opepřete, přidejte papriku a společně smažte. Přisypte soju i s vodou, která v…
Kapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami…
Postup : Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mezitim si namočíme sušené hříbky z loňské sklizně. Nastrouháme si nahrubo…
Na sádle osmažím nakrájenou cibuli na kostičky, přidám slaninu také na kostičky.Chvíli rozškvařím. Pak přidám všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky,zelí, klobásy na…
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, zasypeme hladkou moukou a restujeme. Sundáme z plotny, dáme sladkou papriku, koření, zamícháme…
Syry narežeme na malé kocky.Každú kocku budeme baliť do salámy.Striedavo napichujeme na špilky v saláme obalené syry, kolieska redkvičiek, polky paradajok, polkolieska…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme asi 20 minut odpočívat. Zatím postrouháme vychlazenou klobásu na slzičkovém struhadle (nebo pomeleme mlýnkem na maso,…
Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme.…
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, klobásu, rozmačkaný česnek a mangold, který jsme předtím pečlivě opláchli a…
Na trošce oleje nebo sádla necháme osmažit pokrájenou cibuli, během smažení přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou klobásu. Přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a…
Na jemno nakrájíme kapustu a vložíme do většího hrnce. Přidáme mrkev nakrájenou na kostky, brambor, také na kostky. Přilijeme vývar nebo vodu.Vše osolíme a přidáme mletý…
Na marinádu oloupeme čenek, který prolisujeme a smícháme s nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem. Nejdříve si nakrájime na kousky omyté a osušené…
Na oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou zeleninu, orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, libeček. Uvaříme a…
Kedlubnu nakrájíme na malé špalíčky, mrkev nadrobno, papriky zbavené semen nakrájíme na jemná kolečka, cibulky jarní cibulky nakrájíme napříč na jemné plátky. Na pánvi…
Cviklu uvaríme a olúpeme. Narezanú slaninu vyškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na tenšie rezance narezanú kapustu, na kocky narezané zemiaky a na…
Do mísy nastrouháme brambory, zasypeme moukou s práškem do pečiva, přidáme vejce a tvaroh, osolíme a vypracujeme vláčné těsto.Necháme odpočinout a v mezičase si…
Křupavý bůček, prosolený a opepřený je pečený spolu s barevnou zeleninou a kousky klobásy. Ideální pokrm na večeři nebo i na posezení s přáteli. Nezapomeňte hlavně na…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární karlovarský knedlík. Během festivalu si na něm pochutnává i herec Johny Depp
Pomůže zhubnout a posílí imunitu. Jak jíst květák, aby nenadýmal?
Ihned měkké perníčky potřebují vejce a správný tuk. Dekor březové kůry, kterým se zdobí, je efektní a úplně jednoduchý