Krémová čočková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémová čočková polévka je to pravé jídlo pro chladné podzimní dny. Výborně zasytí, zahřeje a dodá tělu potřebné bílkoviny. Servírujte ji s opečenou klobáskou,…
Kuřecí gumbo je tradiční pokrm pocházející z jižní části Spojených států, konkrétně z oblasti Louisiany. Toto syté a aromatické jídlo kombinuje šťavnaté kousky kuřete se…
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky…
Marocká kuchyně je plná různých vůní a chutí. Talíř horké polévky s cizrnou vás přenese do této severoafrické země. Na její přípravě není nic složitého a obsahuje…
Na oleji osmahneme hrubě krájenou cibuli a česnek, pak kolečka klobásy.Přihodíme nakrájenou mrkev a brambory, orestujeme jen krátce a zasypeme paprikou. Když se paprika…
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.Na rozehřátý olej vhodíme…
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta,…
Kuřecí horní díly stehen vykostíme a rozbalíme na plátky. Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky, z listů zelí odstraníme košťálový střed, překrojíme je na…
Ve velké pánvi rozpálíme sádlo, přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Cuketu rozkrojíme podélně napůl a dále krájíme na půlkolečka cca 3 mm silná…
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na sádle, uzeném špeku nebo oleji lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem,…
Kotlety naklepeme,na okrajích a okolo kosti nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, dáme ital. koření. Na teplé pánvi opečeme anglickou až pustí tuk, vyjmeme,…
Maso si pokrájíme na malé kousky , okořeníme kořenící směsí MEXIKO , promícháme a dáme na hoďku do ledničky proležet. Pórek si nakrájíme na slabá půlkolečka, stejně…
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.Když…
Receptů na přípravu kuřecích stehen není nikdy dost. Oblíbené šťavnaté drůbeží maso upečte na lůžku skládajícího se z brambor a chutného zelí s klobásou. Téměř bez práce…
Cibuli i s natí pokrájíme na malé kousky, česnek pokrájíme na plátky.Papriky opláchneme a zbavíme jádřinců. Rajčátka pokrájíme na kostky. Klobásu nebo čabajku pokrájíme…
Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po…
Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi na oleji opečeme do zlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájenou klobásku, česnek nakrájený na plátky a opečeme.…
Paella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv…
Naplnit kuřecí maso chutnou klobásovou směsí je výborný nápad. Vyberte měkkou klobásu dle vaší chuti a připravte kapsy v trojobalu. Doplňte nejlépe bramborovou kaší a…
Křupavý bůček, prosolený a opepřený je pečený spolu s barevnou zeleninou a kousky klobásy. Ideální pokrm na večeři nebo i na posezení s přáteli. Nezapomeňte hlavně na…
Dvojctihodná zelňačka se dvěma druhy klobás vás v chladném období doslova postaví na nohy. Kysané zelí má na tělo doslova zázračné účinky, polévka je velmi vydatná a…
Můžeme použít vývar například z uzené krkovice, žebírka atp. Předem dáme uzené maso vařit do studené vody, po prvním převaření vodu slijeme, maso opláchneme, zalijeme…
Směs masa a zeleniny podávaná s bramboráčky patří mezi oblíbené recepty. Vepřové karé dušené s hlávkovým zelím, paprikami a kvalitní klobásou, která směs skvěle dochutí,…