Živáňská pochoutka v alobalu
Recept ještě nebyl hodnocenUvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 548 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici…
Těstoviny s kysaným zelím jsou jednoduché, chutné a syté jídlo, které kombinuje jemnou kyselost zelí s lahodnou chutí opečené slaniny nebo cibulky. Tento tradiční pokrm…
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte,…
Čočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Fliačky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rozškvaríme narezanú slaninku a opražíme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko…
Bramboračka je oblíbená díky své skvělé chuti a jednoduché přípravě. Na podzim je výborná s lesními houbami, ale v létě ji stačí provonět čerstvými bylinkami. Polévka…
Těstoviny s kysaným zelím a klobásou jsou jednoduché, ale výrazně chutné jídlo, které spojuje jemnou kyselost zelí s pikantní chutí opečené klobásy. Tento rychlý a sytý…
Slané muffiny připravíme během chvilky a skvěle se hodí na cesty jako výborná svačinka. Ochutíme je uzenou klobáskou, aromatickým medvědím česnekem a na povrchu je…
Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Kapustičky očistíme z vrchných listov, umyjeme, väčšie prekrojíme. Dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými zemiakmi do slanej vody. Z oleja a múky si pripravíme…
1-Ryzu uvarime podla chute a dame na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu , cesnak oprazime do sklovita na troche oleja pridame mlete maso pridame lyzicu oleja posypeme…
Uzený špek nakrájíme na malinké kostičky a dáme do hrnce škvařit, malinko podlijeme olejem.Mrkev a klobásku nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke škvařícímu špeku,…
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou…
Cuketu si umyjeme a nakrájíme podélně na 0,5cm plátky.Brynzu dáme do misky, přidáme nasekaný česnek a na kousky nakrájené maso, zamícháme.Vytvoříme 4 brynzové kuličky,…
Fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji speníme cibuľu, pridáme narezanú klobásu a opražíme. Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom.Nakoniec…
Na masti osmažíme múku, pridáme papriku, zalejeme vodou, rozšľaháme, vložíme bobkový list, príp. Masox kocku, keď začne vrieť, pridáme pokrájanú klobásu. Vhodíme aj…
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
Netradiční úpravu zelňačky najdete v tomto receptu. Klasickou kombinaci zelí, klobásy a hub doplní povařená čočka, která poslouží také k jejímu zhuštění. Polévka je tak…
Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme marinádou umíchanou z utřeného česneku, hořčice a oleje. Obalíme ve stouhance. Uzený špek nakrájíme na kostičky a spolu…
Z hlávkovej kapusty oberáme listy - najlepší spôsob: dáme ju do vriacej vody, varíme pár minút, vyberieme, orežeme vrchné listy, znovu dáme do vriacej vody a postup…
Tento kynutý silvestrovský koláč zmizí ze stolu během chvilky. Je výborný zatepla i studený. Díky dobré náplni je pěkně šťavnatý a klobása i brynzová směs mu dodávají…
Kadeřávek je nenáročná zelenina plná vitamínů. Ochutnejte ho v tomto dobrém jídle, které je oblíbené v Nizozemsku. Uvaříte ho spolu s bramborami, ochutíte osmaženou…
Surovú cviklu a zemiaky olúpeme a narežeme na kocky. Slaninu narežeme a opražíme na nej na drobno narezanú cibuľu. Vložíme cviklu a za stáleho miešania opražíme asi 3…
Kuřecí prsa rozkrojíme a naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme křen a klobásku, srolujeme a spíchneme páratkem. Připravíme si těstíčko (mouka, vejce, mléko, sůl a křen),…